Guy den Heijer.
Guy den Heijer. Foto: Paul Verschoor

TCN met De Krom eredivisie in

Sport 168 keer gelezen

TENNIS
Nieuwerkerk aan den IJssel – TC Nieuwerkerk start de eredivisie bij de mannen met één nieuwkomer. Michiel de Krom is toegevoegd aan de ploeg van de tweevoudig landskampioen.

De Krom, vorig jaar spelend voor De Metselaars in de mix-eredivisie, neemt de plaats in van Yoran Verschoor, die afscheid heeft genomen. De andere spelers, Bart van den Berg, Guy den Heijer, Jeroen Camfferman en Stephan Fransen, zijn gebleven. “Met nieuwe spelers kijken we altijd goed of ze in ons team passen. Michiel is niet alleen een goede tennisser, maar ook een aardige kerel”, aldus Den Heijer.

Vanwege corona wordt de eredivisie op een ongewoon tijdstip gespeeld: in september en oktober. Op zondag 13 september is de eerste wedstrijd voor TCN bij Lewabo, de regerend kampioen. “De play-offs zijn geschrapt, na zeven speelronden wordt het klassement opgemaakt en bepaald wie er kampioen is.” TCN is daarbij outsider. Den Heijer: “We zijn zeker niet kampioenskandidaat nummer één, maar we kunnen ons wel mengen in de top vier. We zullen zien hoe ver we kunnen komen.”

Door het late tijdstip is de kans op slechter weer groter. “Alle eredivisieclubs waren al verplicht een hal te hebben waar men naar kon uitwijken bij slechte omstandigheden. Waarschijnlijk zal dat nu ook vaker gaan gebeuren”, denkt Den Heijer. Bij TCN wordt één dezer dagen de ballonhal opgezet.

“Het is allemaal wat anders dan anders, maar we gaan er het beste van maken. We hebben tot nu toe vooral individueel getraind. Deze week hebben we een bespreking op de agenda staan en vanaf dan gaan we ook samen trainen.”