Afbeelding
Foto: Lorenzo Cafaro

Moerkapelle niet in paniek na verliespartijen

Sport 256 keer gelezen

VOETBAL
Moerkapelle – Moerkapelle opende de bekercompetitie met een verdienstelijk optreden tegen KMD. Een punt leverde het niet op – KMD won op sportpark De Wilde Veenen met 1-0 – wél tevreden gezichten.

“We draaien langzaam warm”, concludeerde trainer Martijn Peters na de derde nederlaag op rij in de voorbereiding. Eerder werd met 1-0 bij Victoria’04 in Vlaardingen en 7-1 van DWO uit Zoetermeer verloren. Die nederlagen zorgden niet voor paniek in Moerkapelle. “Nee joh, doe niet zo gek”, reageerde Peters. 

“Je moet alles wel binnen een bepaald perspectief zien. Wij zijn pas 15 augustus met trainen begonnen, alle andere clubs waar we tegen gespeeld hebben, hadden al twee weken extra training in de benen. Dan is het niet gek dat je zulke resultaten boekt. De verklaring is dus snel gevonden.”

Volgens Peters heeft Moerkapelle nog wel even tijd nodig om optimaal fit te worden. “Dat komt wel goed, hoor”, stelde hij de volgers van de zaterdagvierdeklasser gerust. “Ik zie de beker toch als een verlengde voorbereiding op de competitie. Je hebt deze periode nodig om in vorm te raken. Ik wil graag progressie zien en dat heb ik vandaag duidelijk gezien.”

Moerkapelle maakte tegen KMD, vorig seizoen de nummer één van de derde klasse, een goede indruk. “Organisatorisch zat het prima in elkaar. We hebben weinig kansen weggegeven. KMD was beter, maar dat vind ik niet gek.”

Eén keer moest keeper Lorenzo Sloof capituleren. In de 26ste minuut kreeg KMD een strafschop toen een aanvaller van de Wateringse derdeklasser werd gevloerd door Thijs van Nieuwkoop. “Thijs deed dat niet expres, hij haakte ‘m licht. Die aanvaller ging meteen, heel slim, naar de grond.”

Moerkapelle miste nog aanvaller Laurens Sluiter, maar speelde wel met Daniel van de Hoven. De routinier speelde vorig seizoen met de gedachten te stoppen, maar gaat toch een jaar door, heeft hij Peters laten weten. “Daniël is zeer waardevol voor het elftal. Het team is sowieso wat breder dan vorig seizoen. Dat de onderlinge concurrentie toeneemt is alleen maar goed.”