CKV Nieuwerkerk verloor zaterdag de oefenwedstrijd tegen KV Wageningen.
CKV Nieuwerkerk verloor zaterdag de oefenwedstrijd tegen KV Wageningen. Foto: Erik van Leeuwen

Korfbalclubs klaar voor de start, CKV wil vooral promoveren

Sport 543 keer gelezen

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – CKV Nieuwerkerk en IJsselvogels starten zaterdag met de nieuwe veldcompetitie. Dat doen ze met een totaal ander doel. Nieuwerkerk neemt met minder dan de titel geen genoegen, IJsselvogels is blij als middenmoter.

Nieuwerkerk gaat in de overgangsklasse een nieuwe poging wagen om te promoveren. Vorig seizoen leek de ploeg van Leon Simons hard op weg om kampioen te worden, totdat corona roet in het eten gooide. De bond besloot de gehele veldcompetitie te schrappen.

Simons zegt dat ‘die geschiedenis’ geen rol meer speelt. De jacht op de titel begint zaterdag met de thuiswedstrijd tegen Velocitas. IJsselvogels, dat uitkomt in de tweede klasse, gaat op de eerste speeldag op bezoek bij SDO Veldhoven. Dat doet de ploeg volgens trainer Mark van den Brink met het nodige zelfvertrouwen. Zijn ploeg heeft volgens hem een prima voorbereiding achter de rug. “We hebben goede wedstrijden gespeeld tegen eersteklassers. Weliswaar hebben we niet alles gewonnen, maar wel laten zien dat we goed meekunnen.”

Ook over de wedstrijd zaterdag tegen DVS’69 uit Hendrik-Ido-Ambacht was Van den Brink, ondanks de 16-22 nederlaag, tevreden. “Je merkte dat we niet gewend zijn om te spelen tegen een ploeg die goed van afstand schiet. We kregen veel doelpunten tegen van zes, zeven meter. Dat neem ik de ploeg niet kwalijk, want normaal gesproken spelen we niet tegen dit soort tegenstanders. Dat we zelf zestien doelpunten maakten, is gewoon netjes.”

Terwijl Simons bij Nieuwerkerk kan putten uit een brede selectie, is het in Moordrecht puzzelen. Zeker omdat de hoofdmacht van IJsselvogels niet gekoppeld is met wedstrijden aan het tweede. Van den Brink: “Vandaar dat we een vijfde heer hebben toegevoegd, Wietse Meijer. Hij is zo’n jongen met het nodige gif in zijn lijf.”

Bij de dames koos Van den Brink Tamara Vink als vervangster van de naar Weidevogels vertrokken Kimberley Verbeek. “We hebben niet de luxe om een vijfde dame vast toe te voegen. Om toch een wissel te hebben, zullen we bij toerbeurt een andere dame meenemen.”