Het Koningskwartier vanaf de rotonde op de Zuidplasweg.
Het Koningskwartier vanaf de rotonde op de Zuidplasweg. Foto: Google Streetview

Bewoners bezorgd over locatie school Koningskwartier

Algemeen 378 keer gelezen

Zevenhuizen - De fractie van ChristenUnie/SGP wil van het college weten waar de nieuwe school in het Zevenhuizense Koningskwartier wordt gebouwd en of de raad daarbij inspraak krijgt. Ook vraagt de fractie waarom de nieuwe school op een andere plek lijkt te komen dan oorspronkelijk gepland en geen eigen gymlokaal krijgt.

Aanleiding voor de vragen is een gesprek dat de fractie had met een vertegenwoordiging van een groep van ruim dertig inwoners die zich ernstig zorgen maken over de laatste informatie die zij vanuit de gemeente ontvingen. 

Raadslid Ard Bakker: “Bij deze mensen is er veel onduidelijkheid. Wanneer komt er een besluit en wie neemt dat besluit? De gemeente gaat uit van oplevering per 1 januari 2022, dus er is haast bij. Aan de ene kant vertellen omwonenden mij dat zij van de gemeente horen dat er nog meerdere locaties in optie zijn, aan de andere kant lees ik in de raadsstukken dat er een grondreserveringsovereenkomst is gesloten.”

Eiland
Eén van de mogelijkheden is een ‘scholeneiland’ in het nieuwe deelplan 8, waar naast de permanente school ook de tijdelijke school heen zal worden verplaatst.

Raadslid Peter Molenaar (ChristenUnie/SGP): “Je komt dan uit op 550 leerlingen en ook nog kinderopvang die hier gehuisvest wordt. Uit ervaring weten we dat dit tot grote verkeersstromen leidt. Ook het gymnastieklokaal dat in de plannen ontbreekt, is vanuit verkeersveiligheid een aandachtspunt: kinderen vanaf groep 5 zullen voor de gymlessen naar Swanla moeten fietsen."

De fractie van ChristenUnie/SGP wil weten waarom de locatie dicht langs de Zuidplasweg bij de Honselaarsdijkstraat niet langer in beeld is voor de bouw van de nieuwe school. Bewoners laten weten dat deze locatie in de tekeningen van makelaars altijd op die manier gepresenteerd is; op sommige makelaarswebsites staat de plek volgens ChristenUnie/SGP nog steeds ingekleurd als toekomstige schoollocatie.

Ard Bakker: “Dit is veel meer aan de rand van de wijk. Vanuit verkeersafwikkeling lijkt het een veel logischer locatie, de mensen zijn gelijk de wijk uit nadat ze hun peuters en kleuters hebben weggebracht. Laten we, als het even kan, niet dezelfde fout maken als bijvoorbeeld in Nesselande.”