Afbeelding

Nieuwerkerk met half dozijn treffers moeiteloos langs Toofan

Sport 194 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nieuwerkerk staat met één been in de knock-outfase van het bekertoernooi. De bewoners van sportpark Dorrestein wonnen zaterdag probleemloos van Toofan in Den Haag (0-6) en hebben nog één punt nodig om zich te verzekeren van een extra bekerrondje.

Nieuwerkerk had in de eerste wedstrijd moeizaam gewonnen van Maasdijk en kwam in Den Haag bij het minder hoog aangeslagen Toofan scherp uit de startblokken. Al in de vijfde minuut kregen de bezoekers een strafschop, nadat een verdediger zijn handen had gebruikt om een schot te blokken. De strafschop werd weliswaar gemist door Mike Janssen, maar Toofan moest wel verder met tien man.

De belegering van het Haagse doel leverde voor rust bitter weinig succes op. Alleen verdediger Maurice Treffers scoorde. Na de pauze was het veldspel van Nieuwerkerk wat vloeiender, mede ook omdat de krachten bij de thuisclub steeds verder wegvloeiden. Stefan van der Vlegel was driemaal trefzeker, Rick Kramer en Scott van Dijk eenmaal.

“We hadden meer kunnen en moeten scoren”, meende trainer Ron Luijten. “We hebben te veel kansen gemist. Of dat scherpte is? Dat geloof ik niet. Voor mij blijven dit soort wedstrijden veredelde oefenpotjes. Ik wil iedereen die fit is, laten spelen. We hebben alle spelers straks nog hard nodig, meer nog dan andere jaren omdat dit een bijzondere competitie wordt met corona.”

Nieuwerkerk gaat zaterdag op bezoek bij Swift Boys in Rotterdam. Een gelijkspel volstaat om de eerste plaats in de bekerpoule veilig te stellen.