Logo hartvanzuidplas.nl
De koning sprak met bron- en contactonderzoekers, artsen en de directeur van de GGD.
De koning sprak met bron- en contactonderzoekers, artsen en de directeur van de GGD. (Foto: GGD HM Ed Hölscher)

Koning praat met GGD Hollands Midden over impact corona

  •   keer gelezen

Regio - Koning Willem-Alexander bracht donderdagochtend 10 september een werkbezoek aan de GGD Hollands Midden. Hij stak medewerkers van de GGD een hart onder de riem en bezocht een teststraat en de afdeling die verantwoordelijk is voor het bron- en contactonderzoek. 

Tijdens het werkbezoek werden verschillende dilemma’s besproken, waaronder de impact die de ziekte, isolatie en/of quarantaine heeft op het dagelijks leven van mensen. GGD-medewerkers schipperen elke dag tussen het belang van de individuele burger ten opzichte van het belang voor de volksgezondheid. De koning kon dit zelf ervaren tijdens een telefoongesprek met een burger over maatregelen die nodig zijn voor het tegengaan van de verspreiding van corona.

Beperk nauwe contacten
De GGD roept iedereen nog eens extra op om het aantal nauwe contacten te beperken, omdat het een grote impact heeft als al die contacten tien dagen in quarantaine moeten als iemand besmet blijkt en door de GGD gemonitord moeten worden. Ook de anderhalvemeterregel blijft volgens de GGD nog steeds van belang om het leven verder zo normaal mogelijk door te kunnen laten gaan.


Meer berichten