Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Nena Sahetapy
Seksaffaire gemeentehuis

Medewerkers betrokken bij seksvideo’s nemen ontslag

  •   keer gelezen

Zuidplas - De drie gemeentelijke medewerkers die betrokken waren bij de op internet geplaatste video’s waarop seksuele handelingen te zien zijn, hebben in de loop van het hiernaar ingestelde onderzoek, besloten zelf ontslag te nemen. Dat heeft de gemeente donderdagmiddag bekendgemaakt.

De drie personen - twee handhavers en een gemeentelijke medewerker van wie niet bekend is gemaakt op welke afdeling die werkzaam is - waren al geschorst na het incident dat half augustus plaatshad in het gemeentehuis in Nieuwerkerk. De beelden werden gemaakt door een groepje jongeren dat buiten stond en zijn vervolgens op internet verspreid en veelvuldig gedeeld via sociale media. 

Op de video zijn personen te zien die seks lijken te hebben in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein. Ook zijn beelden verspreid van twee handhavers, die het gemeentehuis - onder gejoel van de jongeren buiten - wilden verlaten.

Een vierde betrokkene is volgens het gemeentelijke persbericht van donderdag geen medewerker van de gemeente Zuidplas. De gemeente zegt er verder in het kader van privacy niets over te kunnen zeggen en de gang van zaken te betreuren. Het onderzoeksbureau zal het onderzoek afronden.

Lees hier alles over de seksaffaire op het gemeentehuis in ons dossier

Meer berichten