Moestafa Massaoudi maakte de gelijkmaker. (archiefbeeld)

Moordrecht blijft puntloos in bekertoernooi

Sport 220 keer gelezen

VOETBAL
Moordrecht – Moordrecht heeft zaterdag met een derde nederlaag afscheid genomen van het bekertoernooi. In Leiden was Roodenburg met 3-1 te sterk voor de formatie van Frans Schaap.

Moordrecht had een paar dagen eerder een tweede oorwassing – de zaterdag ervoor was met 10-0 verloren van Quick Boys 2 – gekregen. TAVV uit Ter Aar zegevierde op sportpark ’t Lage, dat met het toekomstige vertrek van de club naar het nieuwe sportpark ’t Ambacht aan zijn laatste episode als voetbalcomplex bezig is, met 0-8. “TAVV is top-derde klasse en net als Quick Boys een maatje te groot voor ons”, reageerde Schaap. Hij zag dat Moordrecht tegen Roodenburg beter partij kon bieden, ondanks dat er nog niet werd gespeeld in de sterkste opstelling. Spelers met kleine pijntjes en lichte blessures werden buiten de ploeg gehouden. “Met het oog op de eerste competitiewedstrijd tegen ASW wilden we geen risico nemen. Bovendien hebben we dit seizoen een brede groep”, verklaarde Schaap.

Moordrecht kreeg in Leiden drie minuten voor rust een eerste tegengoal te slikken. In de tweede helft maakte Moestafa Massaoudi, die in de spits was geposteerd, 1-1. De thuisploeg drong daarna aan. Doelman Davey van den Berg stopte een strafschop, maar moest in de slotfase alsnog twee keer capituleren: 3-1.

“Het werk gaat nu echt beginnen”, zei Schaap. “Wij hebben de bekerwedstrijden gezien als oefenduels.” Moordrecht hoopt dit seizoen een beter figuur te slaan dan vorig seizoen toen het een kelderploeg was in de vierde klasse. “We zijn goed versterkt en het zou fijn zijn als we kunnen aanhaken bij de middenmoot”, aldus Schaap.

Moordrecht moet het zaterdag in Waddinxveen tegen ASW nog wel doen zonder Davy Hehakaja. De aanvaller is nog geschorst na zijn rode kaart in één van de laatste wedstrijden van vorig seizoen.