Logo hartvanzuidplas.nl
Met welke onderwerpen Hennips opvolger Mark den Hollander zich gaat bezighouden, is nog onbekend. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
Met welke onderwerpen Hennips opvolger Mark den Hollander zich gaat bezighouden, is nog onbekend. (foto en tekst: Erik van Leeuwen) (Foto: Erik van Leeuwen)

Afscheid CDA-raadslid Jurian Hennip, installatie Mark den Hollander

  •   keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel – Zevenhuizenaar Jurian Hennip heeft op 15 september afscheid genomen als gemeenteraadslid in Zuidplas. Hennip, die zijn nieuwe baan als gemeentesecretaris van de gemeente Krimpenerwaard niet kan combineren met het raadslidmaatschap, wordt bij het CDA opgevolgd door de 35-jarige Mark den Hollander uit Zevenhuizen.

Hennip was zesenhalf jaar raadslid namens de christen-democraten. Hij werd gezien als stille kracht achter voormalig fractievoorzitter Marc Lansink toen het CDA oppositiepartij was, en achter huidig fractievoorzitter Tinet de Jonge.

“Ik wilde vooral met de inhoud bezig zijn”, zei hij in zijn afscheidsspeech. Hij noemde de reden van zijn afscheid leuk. “Maar ik sta hier óók met een enorme tegenzin. Ik heb genoten van dit werk.” Hennip bouwde in zijn raadsperiode een stevige band op met De Jonge, die hem zichtbaar emotioneel toesprak. “We zijn samen begonnen. Ik en onze fractie zullen je ontzettend missen. We hebben in de auto op weg naar de raad vreselijk veel gelachen. Gehuild ook, van het lachen. Het liefste zou ik je nu een knuffel geven, maar dat mag niet.”

Burgemeester Han Weber zei blij te zijn dat Hennip dichtbij blijft. “Ik ken je al wat langer uit een vorig politiek leven. Mij vielen altijd je kennis, kunde en professionaliteit op. Je onderkoelde humor ook. Heerlijk.” Ferry van Wijnen (VVD), nestor van de raad, constateerde dat Hennip geen man van de voorgrond was, maar dat hij onmiskenbaar een belangrijke rol speelde bij het CDA.

Meer berichten