Logo hartvanzuidplas.nl

Weber ontvangt roman over fictief dorp in Zuidplaspolder

  •   keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Burgemeester Han Weber van Zuidplas ontving woensdag uit handen van schrijver Marlen Visser de roman ‘Noodlot’. Die speelt zich af op de plek waar het vijfde dorp van Zuidplas is beoogd.

De thriller van Visser, uitgegeven door Prometheus, is gebaseerd op een gebeurtenis in het Zeeuwse Vrouwenpolder, zes jaar geleden, toen de Postcodeloterij-hoofdprijs op de enige postcode van het kleine dorp viel. Alle inwoners waren er automatisch winnaar of verliezer. Voor haar verhaal over wat zo'n gebeurtenis doet met een kleine, gesloten gemeenschap, schiep Visser het fictieve dorpje Vierschoten in de Zuidplaspolder.

Burgemeester Weber greep de overhandiging van het boek aan om Zuidplas te promoten. “We zijn ontzettend trots dat Marlen Visser onze mooie gemeente Zuidplas als decor heeft gekozen. Het fictieve en spannende verhaal kent weliswaar noodlottige gebeurtenissen, maar biedt de lezer ook de gelegenheid om even los te komen van de dagelijkse hectiek en een nieuw verhaal op te duiken in onze watertuin. In tijden van corona geen onverdienstelijke bezigheid. Loskomen en buiten leven, dát is ook de belofte van ons gebiedsprofiel: Beleef Zuidplas, De Watertuin van de Zuidelijke Randstad.

Burgemeester Han Weber: “We zijn ontzettend trots dat schrijfster Marlen Visser onze mooie gemeente Zuidplas als decor heeft gekozen. Het fictieve en spannende verhaal kent weliswaar noodlottige gebeurtenissen, maar biedt de lezer ook de gelegenheid om even los te komen van de dagelijkse hectiek en een nieuw verhaal op te duiken in onze watertuin. In tijden van corona geen onverdienstelijke bezigheid. Loskomen en buiten leven, dát is ook de belofte van ons gebiedsprofiel: Beleef Zuidplas, De Watertuin van de Zuidelijke Randstad."

Meer berichten