Logo hartvanzuidplas.nl
Een beker en een cadeau van wethouder Jan Willem Schuurman voor groep 8 van de Nieuwerkerkse Montessorischool. (foto en tekst: Judith Rikken)
Een beker en een cadeau van wethouder Jan Willem Schuurman voor groep 8 van de Nieuwerkerkse Montessorischool. (foto en tekst: Judith Rikken)

Trofee voor de beste fietsers

  •   keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - De leerlingen van groep acht van de Nieuwerkerkse Montessorischool hebben vrijdag 18 september juichend de wisselbeker in ontvangst genomen die hoort bij het foutloos afleggen van het verkeersexamen vorig schooljaar. Een knappe prestatie volgens schooldirecteur Peter Rietveld. "De meeste kinderen kenden het parcours hier in Nieuwerkerk niet."

De Montessorischool heeft een regionale functie voor leerlingen die onder andere uit Zevenhuizen, Moordrecht, Nesselande en Capelle aan den IJssel komen. "Het is dus extra knap dat zij het parcours zonder fouten te maken hebben gefietst", vindt Rietveld. "Bovendien is vorig schooljaar door de sluiting van de scholen als gevolg van de coronacrisis veel onderwijstijd weggevallen. Het theoretische deel van het verkeersexamen is daardoor wat minder aan de orde gekomen."

Op dinsdag 7 juli gaf wethouder Jan Willem Schuurman het startschot voor de praktische verkeersexamens in Zuidplas. Die worden elk jaar door Veilig Verkeer Nederland, afdeling Zuidplas, in samenwerking met de politie en vrijwilligers georganiseerd voor scholieren uit groep zeven. Het doel van het examen is om de kinderen op een verantwoorde manier aan het verkeer te laten deelnemen.

Door de coronamaatregelen hadden scholen in Moordrecht dit keer andere prioriteiten en moest het examen in Zevenhuizen op het laatste moment worden geannuleerd omdat een groot deel van de deelnemers zich ziek had gemeld. In Moerkapelle en Nieuwerkerk gingen de examens voor de zomervakantie wel door en sloeg een aantal klassen zich daar foutloos doorheen. De wisselbeker ging naar de Montessorischool omdat daar de mééste leerlingen - 33 in totaal - de test glansrijk doorstonden.

Meer berichten