Logo hartvanzuidplas.nl
Leon Simons kijkt tevreden toe hoe zijn pupillen ook gehakt maken van KVA.
Leon Simons kijkt tevreden toe hoe zijn pupillen ook gehakt maken van KVA. (Foto: Erik van Leeuwen)

CKV Nieuwerkerk zet zegetocht voort

  •   keer gelezen

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Monsteroverwinningen lijken vooralsnog de norm voor CKV Nieuwerkerk, de nummer één van de overgangsklasse, die zaterdag KVA met een 28-13 nederlaag naar Amstelveen stuurde.

Nieuwerkerk lijkt het chagrijn van vorig seizoen, toen door corona een streep ging door het kampioenschap terwijl de ploeg vijf punten voor stond, al lang en breed te hebben weggespeeld. “Natuurlijk denk je er nog wel eens aan dat we hoofdklasse hadden kunnen spelen, maar iedereen heeft dat wel een plaatsje kunnen geven”, reageerde trainer/coach Leon Simons. “We zijn bezig aan een nieuw seizoen. Je kunt er verder niets meer mee.”
Een nieuw seizoen betekent dus ook een nieuwe missie. Alleen de eerste plaats telt in de overgangsklasse. Nieuwerkerk kon de afgelopen weken lekker warmdraaien met potjes tegen Velocitas, VEO en zaterdag KVA. Het zijn geen ploegen die Nieuwerkerk problemen konden bezorgen. “Je moet iedere tegenstander met respect benaderen”, zei Simons. “Sportieve overmacht prima, maar dat mag niet overslaan in arrogantie. Ik vind dat we dat heel netjes doen.”
Simons kan naar hartenlust al zijn spelers inzetten. Hij gebruikte er tegen KVA twaalf, zes heren en zes dames. “Ik wil zo veel mogelijk mensen laten spelen. Ook van het tweede, want we vinden het belangrijk om ze erbij te blijven betrekken. Voor hun ontwikkeling zijn speelminuten ook belangrijk.”
Daarnaast is een grote selectie handig omdat Simons en zijn rechterhand Jan van Essen spelers niet willen overbelasten. “We hebben lang geen wedstrijden gespeeld en hebben een zwaar en vol seizoen voor de boeg. Het verloop van de wedstrijden maakt het ook mogelijk om op deze manier spelers in te zetten. Het hangt van de wedstrijden af of we dat blijven doen.”
Simons kon in de eerste drie weken van de nieuwe competitie met een gerust hart zijn toppers als Niels Stuurstraat en Koen Collée voor twintig minuten naar de kant halen zonder dat dat direct gevolgen had voor de stand of spel in het veld. “Tegen KVA scoorden Laura van der Linden en Dani Hoogendoorn veelvuldig. Dat zijn normaal spelers die een steunende rol hebben. Hoe meer verschillende doelpuntenmakers we hebben, hoe beter. Het wordt dan voor de concurrentie nog lastiger om ons te bespelen.” Niet dat Simons na KVA zaterdag helemaal tevreden was. “Het aantal tegendoelpunten voor rust was wat aan de hoge kant.”
Zaterdag wacht, op papier, de eerste test voor Nieuwerkerk op het veld: GKV, de nummer drie van het klassement, is in Gorinchem de tegenstander. Simons: “Het gaat tussen ons, GKV en KVS. Die laatste ploeg acht ik nog wat sterker dan GKV.” (Erik van Leeuwen)

Meer berichten