Logo hartvanzuidplas.nl

GGD bezorgd over coronabesmettingen onder 55-plussers

  •   keer gelezen

Zuidplas - ‘Corona verspreidt zich snel, sneller dan verwacht.’ De GGD zegt zich grote zorgen te maken over het feit dat de tweede groep, waarin het percentage besmettingen het hardste stijgt (na jongeren/studenten), mensen zijn van 55 jaar en ouder. 

Vorige week werd volgens cijfers op eengezonderhollandsmidden.nl bij 62 inwoners van Zuidplas het coronavirus vastgesteld (de week ervoor waren het er 25). Eén inwoner van Zuidplas werd vanwege corona in het ziekenhuis opgenomen. Er werden geen overlijdens gemeld (elders in de regio Hollands Midden overleden twee personen als gevolg van corona).

Het aantal personen uit Zuidplas dat zich liet testen in een teststraat nam toe. In week 37 waren het er 404, vorige week 543.

Deze week zijn tot en met woensdag 34 positieve coronatesten gemeld. Woensdag werd opnieuw iemand uit Zuidplas in het ziekenhuis opgenomen.

GGD Hollands Midden meldde maandag dat het niet meer lukt om alle contacten van positief geteste personen na te bellen. ‘We vragen mensen bij wie we inschatten dat dat kan, om zelf hun contacten te informeren.’ In de regio gaat het soms om meer dan 150 nieuwe besmettingen per dag. Tot en met woensdag werden deze week in Hollands Midden 424 positieve testen afgenomen.

Meer berichten