Logo hartvanzuidplas.nl
In Moerkapelle kunnen kinderen op 30 september gelezen boeken komen brengen en een ander boek uitzoeken.
In Moerkapelle kunnen kinderen op 30 september gelezen boeken komen brengen en een ander boek uitzoeken.

Kinderboeken delen op Nationale Kinderzwerfboekdag

  •   keer gelezen

Moerkapelle - In heel Nederland worden woensdag 30 september - Nationale Kinderzwerfboekdag - kinderboeken uit zwerven gestuurd. Bij KinderzwerfboekStation Kerkstraat in Moerkapelle bijvoorbeeld. Gelezen kinderboeken die die dag worden ingeleverd, krijgen een zwerfsticker opgeplakt, waarmee ze kunnen beginnen aan een zwerfavontuur.

Met als aanleiding de start van de Kinderboekenweek op 30 september, brengt Kinderzwerfboek - onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp - onder de aandacht dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen.

Menke Bac van KinderzwerfboekStation Kerkstraat 12 in Moerkapelle roept kinderen op om op 30 september gelezen kinderboeken te brengen. Zelf kunnen zij een ander boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen in een wachtkamer, trein, hotel, kinderboerderij of een KinderzwerfboekStation.

Tussen 14.00 en 15.00 uur wordt er aan de Kerkstraat voorgelezen en is ‘StationsChef’ Menke Bac aanwezig met limonade en wat lekkers. Voor meer informatie en de adressen van andere KinderzwerfboekStations: www.kinderzwerfboek.nl.

Meer berichten