Logo hartvanzuidplas.nl
Na de sloop duurt het nog anderhalf tot twee jaar voordat er nieuwbouw staat. (foto: Birgitte van Leeuwen)
Na de sloop duurt het nog anderhalf tot twee jaar voordat er nieuwbouw staat. (foto: Birgitte van Leeuwen)

Eigenaar wil sloopkogel in zomer door Posthuis

  •   keer gelezen

Moordrecht – De nieuwe eigenaar van Het Posthuis in Moordrecht hoopt dat volgend jaar zomer de sloopkogel door het pand aan de Moordrechtse Dorpsstraat kan. Dat heeft hij gezegd tijdens een online bewonersbijeenkomst vorige week. Begin 2021 wil hij een concreet plan hebben voor het pand, dat in zeer slechte staat verkeert.

Bewoners dringen al jaren aan op herontwikkeling. Zij waren het vertrouwen in de vorige eigenaar volledig kwijt, omdat ontwikkeling niet van de grond kwam.

De nieuwe eigenaar zei tijdens de bijeenkomst dat Het Posthuis een woonfunctie moet krijgen. Hij vertelde niet om hoeveel woningen het gaat. Eerder werd een getal van zeven (appartementen) genoemd.

“Ik kan me voorstellen dat bewoners wat concretere zaken hadden willen horen, maar het is in elk geval positief dat de nieuwe eigenaar zich heeft gepresenteerd”, zei VVD-raadslid Leendert Karreman, die samen met Benno de Ruiter (CDA) bovenop het dossier zit. “Wij blijven druk uitvoeren. Er moet herontwikkeling komen, want dit kan écht niet meer.”

Meer berichten