Logo hartvanzuidplas.nl
Illustratie: Recreatieschap Rottemeren

Vragen na voornemen om oostelijke variant Molengangpad aan te leggen

  •   keer gelezen

Moerkapelle - Bewoners van de Rottedijk in Moerkapelle hebben zorgen over de voorgenomen aanleg van een fietspad over de dijk. Met het Verlengde Molengangpad wil het Recreatieschap Rottemeren Rotterdam verbinden met het Bentwoud ten noorden van Moerkapelle.

De fractie van ChristenUnie/SGP heeft de zorgen van bewoners via schriftelijke vragen kenbaar gemaakt aan burgemeester en wethouders. De zorgen hebben betrekking op de verkeersveiligheid.

Met de bewoners is volgens Christen-Unie/SGP in 2017 gesproken over de ‘westelijke variant’ van het fietspad, die langs de Rotte aan de kant van Lansingerland loopt. Door het vorige college van Zuidplas is in 2016 aangegeven dat de ‘oostelijke variant’, over de Rottedijk zelf aan de kant van Moerkapelle, niet gerealiseerd kon worden omdat dit vanwege het verkeer te onveilig is.

Dat het Recreatieschap Rottemeren drie jaar later nu aan de omwonenden meldt dat de oostelijke variant toch het voorkeurstracé is, roept ook bij de fractie vragen op. Zij wil van het college antwoord op de vraag of het op de hoogte is van het door het Recreatieschap bepaalde voorkeurstracé en of dat tracé ook de voorkeur van het college heeft.

ChristenUnie/SGP dringt aan op een toelichting aan de gemeenteraad op het hele proces tot nu toe, rond de aanleg van het fietspad.

Meer berichten