De D4 van CKV Nieuwerkerk is dolblij met het behaalde kampioenschap.
De D4 van CKV Nieuwerkerk is dolblij met het behaalde kampioenschap. Foto: pr

Kampioenen en zorgen bij CKV Nieuwerkerk

Sport 436 keer gelezen

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Terwijl de eerste jeugdteams hun behaalde kampioenschappen op het veld vierden, sprak voorzitter Alfred Huijser ‘digitaal’ zijn zorgen uit over de financiële positie van CKV Nieuwerkerk. Hij sluit maatregelen niet uit.

Erik van Leeuwen

De rubriek ‘van de bestuurstafel’ bevat in niet-coronatijd vaak luchtig en vooral goed nieuws. Veel grotere problemen dan een kapotte bierpomp en te zachte ballen zijn er niet. Sinds corona de wereld in de greep houdt, uit voorzitter Alfred Huijser regelmatig zijn zorgen. In zijn laatste schrijven namens het bestuur ging hij specifiek in op de zorgen die zijn club heeft.

De jaarrekening en begroting zijn ‘geen reden tot grote vreugde’, gaf hij met gevoel voor understatement aan. Vooral de vele gemiste gelden uit de kantine zijn voelbaar. “Sinds maart tot en met augustus van dit jaar is er geen of nauwelijks baromzet geweest, terwijl de kosten gewoon doorlopen. Door positieve bijdrages van de plaatselijke overheid, waaronder kwijtschelding huurpenningen, van de technische staf, sponsoren en door contributie van de leden, zijn de cijfers van het afgelopen seizoen nog enigszins draaglijk.”

Veel grotere zorgen maakt Huijser zich over het lopende seizoen. “De begroting ziet er niet rooskleurig uit. Bij gelijkblijvende kosten en het uitblijven van normale baromzetten, waarbij we er gemakshalve van uitgaan dat de sponsoropbrengsten op hetzelfde niveau blijven, gaan we rode cijfers schrijven!”, schrijft hij, eindigend met een uitroepteken. “Het bestuur gaat kijken welke maatregelen we kunnen nemen en welke acties we kunnen opzetten om te voorkomen dat we te veel schade oplopen.”

Zaterdag stonden de zorgen even op de achtergrond, want Nieuwerkerk, dat ongeveer vijfhonderd leden heeft, kon de eerste kampioensteams bij de jeugd verwelkomen. Voor alle kampioenen was er een huldiging met taart, medailles en diploma’s.

De E1 won zijn kampioenswedstrijd met 16-4 van KVS F1. De E5 versloeg Nexus F1 met 5-2. De D4 werd kampioen na een 4-2 zege op Kinderdijk D3.