Groeneweg viert de 1-0 van Mike Karreman tegen Meeuwenplaat vorige week.
Groeneweg viert de 1-0 van Mike Karreman tegen Meeuwenplaat vorige week. Foto: Erik van Leeuwen

Alle alarmbellen afgegaan bij Groeneweg

Sport 574 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – Een besmette speler, een verzorger met klachten en een vriendin van een speler die zich niet lekker voelt. Van het ene op het andere moment werd de selectie van Groeneweg getroffen door het coronavirus. “Het was opeens geen ver-van-mijn-bedshow meer.”

Door Erik van Leeuwen

Groeneweg had afgelopen zondag op het veld moeten staan voor de uitwedstrijd tegen Antibarbari. Een besmetting en kans op meer besmettingen zetten een streep door het tweede competitieduel van de Zevenhuizenaren. Zeven spelers, die nauw met hun ploeggenoot contact hadden gehad, werden geadviseerd om vooral binnen te blijven. In overleg met de GGD en de KNVB werd het treffen met de Rotterdamse studenten geschrapt. 

“We zijn enorm geschrokken van de situatie”, reageert Groeneweg-aanvoerder Bas Roos. “Alle alarmbellen zijn afgegaan. Het was opeens heel heftig. Tot deze week was het virus heel ver weg, maar nu was het ineens geen ver-van-mijn-bedshow meer.”

De bewuste speler weet niet waar hij besmet is geraakt. “Hij had vorige week zondag al klachten, vandaar dat hij zich had afgemeld voor de wedstrijd van het tweede. Met dat team zou hij meespelen omdat hij daarvoor even afwezig was geweest”, zegt Roos. “Begin vorige week heeft hij zich laten testen. Woensdag kwam het nieuws dat hij positief was. Donderdag hebben we, uiteraard zonder hem, getraind. Een dag later bleken een vriendin van een speler en een verzorger klachten te hebben. Dat zorgde voor paniek, want een groot aantal jongens had op donderdag nog op zijn behandeltafel gelegen.”

Deze week mogen alle spelers, mits zij klachtenvrij zijn, de training hervatten. “De speler in kwestie heeft wat verhoging gehad en wat keelpijn. Hij klaagt ook over dat hij zijn smaak kwijt is. Het ziet ernaar uit dat het met een sisser afloopt, maar het is voor iedereen wel een goede waarschuwing. Het virus ligt op de loer.”
De wedstrijd bij Antibarbari staat nu gepland voor 8 oktober om 20.00 uur.