Kristian van der Wel tijdens de training.
Kristian van der Wel tijdens de training. Foto: Erik van Leeuwen

RECO ZVH vol vragen voor competitiestart

Sport 353 keer gelezen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – De volleyballers van RECO ZVH zoeken het op weg naar de start van de competitie op 10 oktober vooral in trainen. “Ik heb het idee dat we er klaar voor zijn”, zegt trainer Kristian van der Wel.

Door Erik van Leeuwen

ZVH oefent nog één keer en doet dat dicht bij huis. Donderdag 1 oktober wordt in het Topsportcentrum in Rotterdam-Zuid gespeeld tegen VCN, dat zijn debuut maakt in de eredivisie. “We spelen dit seizoen regelmatig op een doordeweekse avond competitie, vandaar dat we deze wedstrijd nog wel interessant vinden”, reageert Van der Wel.

Bij hem, zijn staf en zijn spelers zijn nog wel veel vragen over de voorwaarden waaronder de competitie straks op 10 oktober – ZVH opent thuis tegen Lycurgus – van start gaat. “We hebben nog geen idee welke procedure gevolgd moet worden in de competitie. Binnenkort hebben we een briefing met de bond en alle andere eredivisieclubs. Dan zullen al die vragen beantwoord worden. De grote vraag is wanneer een wedstrijd wel of niet doorgaat als er besmette spelers dan wel spelers zijn die verplicht in quarantaine moeten. Geen enkele trainer wordt blij als hij straks zijn beste twee spelers moet missen.”

De eredivisiesfeer in Swanla zal hoe dan ook anders zijn. ZVH zal verstoken blijven van de zevende man, want vooralsnog mag de speelzaal alleen worden betreden door personen die direct iets met de wedstrijd te maken hebben: naast de twee teams zijn dat coaches, scheidsrechters en andere officials.

Van der Wel: “Het is niet leuk, maar ik begrijp het wel gezien het feit dat het virus aan het oplaaien is. Het is serious business. Zaterdag moest een oefenwedstrijd van Taurus afgelast worden omdat er twee spelers besmet zijn. Dit weekend zijn er in de lagere divisies zeven wedstrijden afgelast.”

Livestream
De club heeft inmiddels geregeld dat fans van ZVH de wedstrijd via een livestream kunnen volgen. “Het is beter dan niets, maar het is natuurlijk niet te vergelijken met mensen op de tribune.”

De club probeert tijdens trainingen en wedstrijden voor zo veel mogelijk ventilatie in de hal te zorgen. “We trainen met de deuren open. Dat begint echter aardig fris te worden. Straks in de winter wordt dat niet echt aangenaam. Dan zullen we met warmere kleding moeten gaan trainen.”

Volgens Van der Wel houden de staf en spelers elkaar goed in de gaten. “Er zijn tot nu toe drie spelers getest en ook in quarantaine geweest. Er is geen speler die besmet was.”