Afbeelding
Foto: Lorenzo Cafaro/Pixabay

Nieuwerkerk blijft in eerste echte ronde overeind

Sport 240 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nieuwerkerk is de eerste topwedstrijden in de derde klasse goed doorgekomen. In Klaaswaal hielden de bewoners van sportpark Dorrestein SSS op een gelijkspel: 2-2.

Na twee opwarmronden, tegen Dubbeldam en DFC, begon zaterdag voor Nieuwerkerk het échte werk. Toen vorig seizoen corona spelbreker was van de competitie stonden SSS en Nieuwerkerk samen op de tweede plaats.

Het duel in Klaaswaal zou normaal gesproken onder feestelijke omstandigheden gespeeld zijn, omdat SSS afgelopen week honderd jaar bestond. Door het toeschouwersverbod vond het toptreffen plaats in sobere ambiance. “Een troosteloze bedoening”, aldus Luijten. “De regen hielp mee het nog troostelozer te maken.”

De wedstrijd was het aanzien echter meer dan waard. Nieuwerkerk, met twee wijzigingen achterin – Scott van Dijk voor de geschorste Bart Meeske en Rens Blok voor de jonge Cas Hoenderop - begon Nieuwerkerk voortvarend. Na een wat moeizame opening namen de gasten al snel het heft in handen. Door een kopbal van Bart Slob werd het rap 0-1. Nieuwerkerk kreeg daarna meer kansen, maar die bleven onverzilverd.

Zeven uit drie
Na de pauze keerde het tij snel. SSS kreeg de geest, nadat het uit het niets op 1-1 was gekomen. Een charge van een Nieuwerkerkse verdediger in het zestienmetergebied leverde de thuisploeg een strafschop op (2-1). Nieuwerkerk, dat de controle in de tweede helft kwijt was, reageerde razendsnel. Een corner van Rick Kramer werd door Bart Slob in het doelgebied gebracht, waar een speler van SSS de bal langs zijn eigen keeper werkte (2-2). Beide ploegen kregen daarna kansen op de winnende treffer. Nieuwerkerk haalde uiteindelijk met hangen en wurgen het einde van de wedstrijd doordat het veel vrije trappen weggaf.

Luijten beschouwde de eerste verliespunten van de competitie zeker niet als zodanig. “Gelijk spelen bij een andere kampioenskandidaat is goed. We hadden verder afstand van SSS kunnen nemen, maar daar tegenover staat dat SSS niet langszij komt.”

Met zeven punten uit drie wedstrijden doet Nieuwerkerk het volgens Luijten ‘prima’. “Met die score doe je bovenin mee. Met wedstrijden tegen VVOR, FC IJsselmonde en LMO voor de boeg staan wij er prima voor. We hebben een aardige basis gelegd.”