In een leeg Swanla verloor ZVH zaterdag van Inter Rijswijk. Foto: pr

Dames ZVH verliezen tweemaal in drie dagen

Sport 216 keer gelezen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – De dames van Jumbo ZVH hebben een valse start gemaakt in de competitie. De ploeg van trainer/coach René van Essen verloor in een tijdsbestek van drie dagen twee keer. Zaterdag was Inter Rijswijk te sterk, maandag moest met dezelfde cijfers worden gebogen voor Zovoc in Zoetermeer (3-1).

ZVH kon in de wedstrijd tegen Inter Rijswijk geen beroep doen op middenaanvalster Mariëlle Gerritsen. Hierdoor moest Van Essen zijn opstelling wijzigen. Nieuwkomer Inge van Tilburg werd als middenaanvaller opgesteld. Zij vormde samen met Tara van Zijl, Demi van Es, Sonja van Mil, Marleen van Vliet, Vera Bruggeman en libero Jolein van Dam de basis.

De eerste set ging met 20-25 naar Inter Rijswijk. In de tweede set sloeg bij ZVH het noodlot toe toen bij een 3-2 voorsprong in Zevenhuizens voordeel Jolein van Dam een spierblessure kreeg in haar kuit. Fysiotherapeut Irene Hulst probeerde de onfortuinlijke libero nog op te lappen, maar moest al snel het seintje naar de bank geven dat Van Dam niet verder kon spelen. ZVH zette zich snel over de tegenslag heen en won de set.

Met Sonja van Mil als libero in het veld begon ZVH aan de derde set. Daarin bleef nieuwe tegenslag de thuisploeg opnieuw niet bespaard. De aanvalskracht nam af doordat Marina Mijajlovic zich blesseerde aan haar duim en Marleen van Vliet last kreeg van haar dijbeen. Inter Rijswijk profiteerde door de derde en vierde set binnen te halen.