Wayne van den Burg opende de score voor Nieuwerkerk.
Wayne van den Burg opende de score voor Nieuwerkerk. Foto: Erik van Leeuwen

Gedoe leidt Nieuwerkerk niet af

Sport 284 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel – Een opgeklopt sfeertje, irritaties over de kleedkamers en de gang; er was zaterdag veel gedoe bij Nieuwerkerk-VVOR, maar wat telde was de 4-0 zege van de thuisploeg.

Erik van Leeuwen

Het coronavirus heeft op vele manieren vat gekregen op de competitie in 3D. Zaterdag, in de vierde speelronde, gingen vier van de zeven wedstrijden niet door. Nieuwerkerk en VVOR trapten wel af, maar niet voordat er het nodige geharrewar was.

De bezoekers uit Rotterdam konden het maar moeilijk verkroppen dat de kleedkamers op sportpark Dorrestein op slot bleven. Hoewel Nieuwerkerk zeker niet de enige club is in de regio die de kleedkamer op advies van de GGD gesloten houdt, maakten clubleiding en staf van VVOR er een groot probleem van.

“Het liefst zeg ik er niets over”, reageerde Nieuwerkerk-trainer Ron Luijten. “Accepteer als club zoals het is op een locatie. Ook wijzelf hebben ermee te maken”, wees hij op het feit dat ook zijn ploeg geen kleedkamer tot zijn beschikking had. Toen de scheidsrechter van dienst floot, zocht Nieuwerkerk de tribune op, terwijl VVOR in de nieuwbouw de gang kreeg toebedeeld. “Spelers komen hier aan met hun voetbaltenue onder hun trainingspak. Trainingspak uit, voetbalschoenen aan en gaan. Je kunt daarover zeuren, maar we moeten blij zijn dat we nog kunnen voetballen.”

Kaart
VVOR maakte voor rust een getergde indruk. Nieuwerkerk had moeite om goed in de wedstrijd te komen. “Wij waren scherp, maar VVOR was nét iets scherper”, concludeerde Luijten. Vlak voor rust werden de bezoekers echter gereduceerd tot een tiental toen een VVOR-speler een tackle inzette op Roy de Oude. Aangezien de tackle van achteren was, trok de scheidsrechter meteen de rode kaart.

Nieuwerkerk maakte dankbaar gebruik van de numerieke meerderheid. Het spel werd snel verplaatst en ruim opgezet. VVOR werd langzaam maar zeker kapot gespeeld. Wayne van den Burg opende in de 55e minuut de score. VVOR mocht daarna even blijven hopen, maar in de 70e minuut gooide De Oude de wedstrijd in het slot: 2-0. “Daarna was het klaar”, constateerde Luijten, die ook Stefan van der Vlegel en Wesley van den Dries zag scoren.

Daarmee kwamen weer vier aanvallers op het wedstrijdformulier. Het geeft volgens Luijten aan dat Nieuwerkerk niet afhankelijk is van een paar spelers. “We hebben een evenwichtige selectie met spelers die over specifieke kwaliteiten beschikken. Inmiddels hebben alle spelers uit de A-selectie speelminuten gehad.”

Luijten weet dat er nog belangrijke spelers aankomen. Afgelopen week hervatte keeper Sander Hoffmann de keeperstraining en Remco Langerveld is voorzichtig gestart met trainen. “Ik heb steeds geroepen dat een brede selectie essentieel is om bovenin mee te draaien.”