De IJssel behaalde zondag de eerste competitiezege.
De IJssel behaalde zondag de eerste competitiezege. Foto: pr

Hockeyheren De IJssel na vijf nederlagen van de nul af

Sport 155 keer gelezen


Nieuwerkerk aan den IJssel – Na vijf nederlagen en evenzoveel frustraties op rij maakte De IJssel zondag in Noord-Brabant een einde aan een zegeloze competitie. In een opwindend gevecht hield de Nieuwerkerkse eersteklasser Etten-Leur knap onder de duim: 3-4.

Joël Waasdorp had met twee treffers een belangrijk aandeel in de overwinning. Ook Jim Dronk en Vincent Martens werden in Etten-Leur als doelpuntenmaker gefeliciteerd.

Het is dat trainer/coach Willem Kauffmann niet de man is van vreugdedansjes, maar als hij dat wel was, dan had hij het complete kunstgrasveld als dansvloer gebruikt. De Haagse oefenmeester was vooral opgelucht dat De IJssel eindelijk de eerste punten kon noteren. “Ik ben vooral blij voor die jongens, want ze hebben er de laatste tijd hun hart en ziel in gelegd. Ik weet dat dat niet makkelijk is, zeker als de teleurstellingen zich opstapelen.” 

Kauffmann hield zijn spelers steeds voor dat de eerste overwinning eraan zat te komen. Hij zag de afgelopen weken een stijgende lijn in vorm en spel. “Die lijn hebben we voortgezet. Je ziet dat de veldbezetting en afstemming beter is. We zijn nu ook topfit.”

Kauffmann zei al bij de eerste wedstrijd, die in de slotminuut van Schiedam werd verloren, dat hij de eerste vier, vijf wedstrijden zag als verlengde voorbereiding. “In feite zit de voorbereiding er nu op. We hebben gezaaid en moeten nu gaan oogsten. Daarom hoop ik dat de competitie nog even doorgaat en dat het kabinet de sport ontziet.”