Afbeelding
Foto: archief

ChristenUnie/SGP wil snel een ‘knarrenhof’ voor ouderen

Algemeen 438 keer gelezen

Zuidplas - De woningmarkt in Zuidplas zit op slot en is totaal niet ingericht op de veranderende behoeftes van de groeiende groep senioren, stelt de fractie van ChristenUnie/SGP, die het college schriftelijke vragen heeft gesteld over zorg en wonen voor ouderen. Ze hamert op de snelle ontwikkeling van een ‘knarrenhof’.

Raadslid Peter Molenaar stelt: “Oudere mensen willen wel verhuizen, maar doen dat niet wegens gebrek aan een geschikte, maar ook vaak betaalbare woning in Zuidplas. Hierdoor blijven ze wonen waar ze wonen; met soms ernstige gevolgen als opnames op de spoedeisende hulp.” Ook leidt het gebrek aan doorstroming ertoe dat starters en jonge gezinnen geen geschikte woning vinden, vult raadslid Willem-Jan Verdoes aan.

De fractie van ChristenUnie/SGP vindt dan ook dat er echt werk moet worden gemaakt van extra geschikte woningen voor oudere mensen die willen doorstromen naar kleinere woningen. Verdoes: ”Laten we ervoor zorgen dat er binnen een paar jaar een ‘knarrenhof’ is in Zuidplas. De vraag is er, de wil om er te komen is er, maar het gebeurt toch niet. Ons inziens zijn een ambtelijke trekker en een geschikte locatie nodig.” 

Verdoes zegt dat er onlangs een gesprek is geweest met een groepje Nieuwerkerkers die al jaren zo’n woonvoorziening van de grond proberen te krijgen, waarin bewoners naar elkaar omkijken en elkaar helpen als dat nodig is.