Bart van den Berg in actie namens TC Nieuwerkerk.
Bart van den Berg in actie namens TC Nieuwerkerk.

TCN strandt in zicht van de haven

Sport 519 keer gelezen

TENNIS
Nieuwerkerk aan den IJssel – Er waren voor de tennissers van TCN nog maar twee wedstrijden te spelen in de eredivisie, maar met het stilleggen van alle competities is het maar de vraag of het seizoen ooit wordt uitgespeeld. “Ik denk niet dat we nog in actie komen”, aldus speler Jeroen Camfferman.

TCN had zondag de topper met Suthwalda gespeeld, maar in plaats van op de tennisbaan was Camfferman afgelopen weekeinde met kind en vriendin in een pretpark in het oosten van het land te vinden. “Het is jammer dat we niet toekomen aan de climax van het seizoen, maar ik ben daar ook heel nuchter in. Er zijn veel belangrijker zaken dan tennis”, zegt Camfferman. 

Waar de KNLTB besloot alle competities meteen te beëindigen, liet de bond een vervolg voor de eredivisie nog open. “Ik betwijfel het of we die laatste twee speelronden ooit gaan spelen. Ik zou niet weten wanneer dat gebeuren moet.” Even was er nog hoop op het doorgaan van de eredivisie. “Het verhaal was dat we onder topsport zouden vallen. Het bleek ijdele hoop. Dat ook wij moeten stoppen, vind ik wel begrijpelijk.”

De acht teams in de eredivisie waren sowieso al bezig aan een aangepast seizoen. Normaal vindt de eredivisie hartje zomer plaats, maar vanwege corona werd de competitie verzet naar september en oktober. “Op zich was dat best te doen. Het was wat kouder en we hadden wat meer te maken met regen, maar er zat ook een voordeel aan. Ik heb voor de competitie begon nog mee kunnen doen aan vier toernooien. Dat was wel fijn.”

TCN won tot nu drie van de vier wedstrijden en speelde er eentje gelijk. Camfferman: “Het ging erg lekker, maar ik moet wel toegeven dat het niet de sterkste competitie was van de laatste jaren. Voor het seizoen was al besloten dat er niemand kampioen zou worden of zou degraderen. Daarom deed Arnoldus Park al niet mee. Na drie speelronden haakte ook Spijkenisse nog af. Ideaal was het allemaal niet.”