De laatste keer dat Moordrecht in actie kwam: in en tegen Ammerstol op zaterdag 3 oktober.
De laatste keer dat Moordrecht in actie kwam: in en tegen Ammerstol op zaterdag 3 oktober. Foto: Erik van Leeuwen

In 24 uur drie punten en 250 euro armer

Sport 464 keer gelezen

VOETBAL
Moordrecht – Voetbalvereniging Moordrecht hangt een straf van 250 euro en drie punten in mindering boven het hoofd. De KNVB wil de club straffen omdat het niet de juiste procedures zou hebben gevolgd bij het afgelasten van de competitiewedstrijd van Moordrecht 1 tegen Bergambacht.

Erik van Leeuwen

Het duel in de vierde klasse zou op zaterdag 10 oktober worden gespeeld, maar het hoofdveld van Moordrecht was door enorme plassen onbespeelbaar. De consul kon niets anders dan het veld afkeuren. De club kreeg drie dagen later een schikkingsvoorstel van de bond: 250 euro boete en drie punten in mindering. Volgens de KNVB had Moordrecht moeten uitwijken naar het kunstgrasveld.

De club is van mening dat de straf ten onrechte is opgelegd. Het gaat daarom niet akkoord met de geldboete en drie punten in mindering. “Wij hebben bij de inschrijving van Moordrecht 1 aangegeven dat we de wedstrijden op ons natuurgras willen spelen en geen gebruik maken van uitwijk”, stelt wedstrijdsecretaris en bestuurslid Arend van den Heuvel. 

De KNVB stuurde vrijdagvond 9 oktober, nog geen halve dag voor de wedstrijd tegen Bergambacht, een mail waarin alle clubs werden verplicht uit te wijken naar kunstgras als het natuurgrasveld zou worden afgekeurd. Moordrecht stelt dat het tijdstip van op de hoogte brengen ‘hoogst opmerkelijk’ is en ‘niet bepaald getuigen van een juiste en vooral tijdige manier van clubs informeren’.

“Nog meer van belang”, vervolgt de club, “is het feit dat ons veld 2, kunstgras, formeel door de KNVB begin augustus is afgekeurd omdat de reparatie van bepaalde delen zeer nodig is.” Volgens de club heeft de bond dat ook aan de gemeente Zuidplas laten weten. Afgelopen maandag, twee dagen nadat Moordrecht-Bergambacht op het programma stond, hebben die herstelwerkzaamheden plaatsgevonden. Van den Heuvel: “Uitwijk is dus niet aan de orde, voordat het veld wél is goedgekeurd. De KNVB had dat dus kunnen weten.”

Onbegrip
De club verzoekt de bond de beslissing daarom te herzien en vraagt om seponering van de aangekondigde boete én de drie punten mindering voor de hoofdmacht. Op het moment dat het schikkingsvoorstel aan Moordrecht werd gestuurd, waren de punten al van het totaal - Moordrecht had zes punten verzameld uit drie wedstrijden - gehaald.

Na het verweer van de club staat Moordrecht 1 weer op het oorspronkelijke aantal. Een officieel schrijven dat de straf is geseponeerd heeft de club nog niet ontvangen.

Moordrecht is de niet de enige club die een ‘rekening’ kreeg gestuurd vanwege het niet volgen van de procedures. Bij alle clubs is onbegrip over de handelwijze.