Afbeelding
Foto: Manfred Richter

Drie miljoen euro voor openbare ruimte en parkeerplekken

Algemeen 202 keer gelezen

Moordrecht - Burgemeester en wethouders van Zuidplas stellen de gemeenteraad voor om drie miljoen euro investeringskrediet beschikbaar te stellen voor de make-over van de vijftigerjarenwijk in Moordrecht.

Woningcorporatie Mozaïek Wonen en de gemeente Zuidplas hebben met elkaar vergaande afspraken gemaakt over de vernieuwing van de wijk tussen 2022 en 2029. Er komt een toekomstbestendige woonwijk met sociale huisvesting voor alleenstaanden, kleine en grote gezinnen en senioren. De openbare ruimte krijgt een nieuwe vormgeving en er komen circa honderd extra parkeerplaatsen.

In het gezamenlijke plan is sprake van de bouw van circa 184 nieuwe woningen en de sloop van 175 sociale huurwoningen. De huidige bewoners krijgen een vervangende woning aangeboden en kunnen, als zij dat willen, ook weer terugkeren naar de wijk als de nieuwbouwwoningen zijn opgeleverd.

De bouw van de nieuwbouwwijk is in fasen opgedeeld. Daarmee wordt voorkomen dat veel mensen tegelijk moeten verhuizen, en tegelijk wordt mogelijk gemaakt dat een deel van de mensen die verhuizen meteen in een nieuwbouwwoning terecht kan.

Eind volgend jaar moet de procedure voor de wijziging van het bestemmingsplan zijn afgerond. Na de vergunningverlening starten de sloop en de eerste fase van de nieuwbouw in 2022.