Jim Heijman in het verleden tegen Coen van Winden.
Jim Heijman in het verleden tegen Coen van Winden. Foto: archief

Jim Heijman is snel klaar bij toernooi in Boedapest

Sport 206 keer gelezen

JUDO
Nieuwerkerk aan den IJssel – Jim Heijman heeft weinig plezier beleefd aan het eerste Europese Grand Slam-toernooi van het seizoen. In Boedapest werd de Nieuwerkerkse judoka al in de eerste ronde uitgeschakeld.

Heijman, die uitkomt in de gewichtsklasse tot 80 kilogram, dolf het onderspit tegen de Portugees Anri Egutidze. “Daar kom je natuurlijk niet voor”, was de Nieuwerkerker zwaar teleurgesteld over de snelle uitschakeling “Ik voelde me erg sterk en fit. De focus was goed, maar toch maakte ik een foutje.”

“Je krijgt tegenwoordig bizar snel een punt tegen. Ik viel op mijn buik, alleen mijn arm was wel naar binnen en dat is tegenwoordig al een punt. “Maar ik hou het goede gevoel van de Bundesliga vast en ga volgende keer weer knallen.”

De coronaveiligheidsmaatregelen waren in Boedapest enorm, ondervond Heijman. “We zaten in een bubbel die je niet mocht verlaten. Er waren overal temperatuurchecks. Ik heb meerdere malen een coronatest gehad.”

Eind november staat de volgende Grand Slam op het programma. “In Zagreb, maar wat tegenwoordig voor elk evenement geldt, is het nog onzeker of het doorgaat.”