Twee personen uit Frankrijk zijn aangehouden na een melding bedreiging en mishandeling in het Van der Valk-hotel in Nieuwerkerk.
Twee personen uit Frankrijk zijn aangehouden na een melding bedreiging en mishandeling in het Van der Valk-hotel in Nieuwerkerk. Foto: AS Media

Fransman (18) slaat hotel kort en klein en mishandelt twee gasten

Politie 1.191 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Een 18-jarige Fransman is zondagavond aangehouden, nadat hij meerdere gasten in het Van der Valk-hotel in Nieuwerkerk had bedreigd en mishandeld. Twee hotelgasten zijn gewond geraakt en moesten in een ziekenhuis worden behandeld. 

De verdachte had een kamer geboekt met een 31-jarige Fransman, die ook is aangehouden. Wat zijn rol is, is niet bekend. In hun hotelkamer werd ‘een kleine hoeveelheid geld en drugs’ aangetroffen, maar hoeveel geld en om wat voor soort drugs het gaat, heeft de politie in een persbericht niet bekend gemaakt. Dit is allemaal in beslag genomen. 

Agenten kregen rond 21.30 uur melding van een hotelgast van Van der Valk die door het lint ging; hij bedreigde andere gasten en trapte meerdere deuren in. Hij zou schreeuwend door de gang hebben gelopen en mishandelde twee personen. Hoe zij eraan toe zijn, is niet bekend.

De 18-jarige werd in bedwang gehouden door hotelgasten toen de politie kwam, waarna hij en zijn kameraad zijn aangehouden.

Wat er precies is gebeurd, wordt nu onderzocht.