Het in ontvangst nemen van de prijs door Bart Belonje van Leefgoed de Olifant werd via YouTube uitgezonden.
Het in ontvangst nemen van de prijs door Bart Belonje van Leefgoed de Olifant werd via YouTube uitgezonden. Foto: pr

Vijfde Cultuurprijs gemeente Zuidplas voor Leefgoed de Olifant

Cultuur 270 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Leefgoed de Olifant in Nieuwerkerk aan den IJssel is de winnaar van de Cultuurprijs Gemeente Zuidplas 2020.

Leefgoed de Olifant, aan de Nieuwerkerkse Groenendijk, ontvangt de prijs vanwege ‘de ontwikkeling van het Leefgoed die heeft geleid tot het mogelijk maken van verschillende activiteiten. Er wordt ruimte geboden aan verschillende culturele uitingen, het is open voor een breed publiek en inmiddels een begrip binnen de gemeente Zuidplas en daarbuiten'.

Alle genomineerden - de winnaar, Stichting Molen Kortenoord en De Zevenhuizensche IJsclub - hebben het juryrapport en bloemen in ontvangst genomen van juryvoorzitter Henk ten Hoopen. Die overhandigde de prijs namens wethouder Jan Verbeek, die vanwege de coronamaatregelen geen representatieve optredens kan doen. De winnaar krijgt naast de door Ron van Savoijen ontworpen prijs met oorkonde ook een bedrag van 850 euro. Het is de bedoeling dat het Leefgoed aan dit bedrag een culturele bestemming geeft voor de samenleving van Zuidplas.

De uitreiking vond digitaal plaats. Op het gemeentelijke YouTube account is de uitreiking terug te zien.