Geen kerstboom voor Moordrecht, andere dorpen wel
Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Annie Spratt/Pixabay

Geen kerstboom voor Moordrecht, andere dorpen wel

  •   keer gelezen

Zuidplas – Vooralsnog komt er geen gemeentelijke kerstboom in Moordrecht. Nieuwerkerk aan den IJssel, Moerkapelle en Zevenhuizen krijgen wel een verlichte spar. In Oud Verlaat is het nog afwachten of er een boom komt.

In Zevenhuizen komt er voor het eerst sinds vijf jaar weer een boom - op het nieuwe dorpsplein. Een woordvoerder van de gemeente zegt: “We zijn druk bezig om contacten te leggen met de winkeliersvereniging om versiering door de winkeliers te laten verzorgen. Als dat lukt hebben we ook zicht op een eventuele ‘onthulling’.”

In Nieuwerkerk zal er traditiegetrouw een grote boom op het Raadhuisplein verrijzen. De ‘onthulling’ van deze boom vindt normaal gesproken plaats tijdens het Midwinterfeest (rond 20 december), of dit doorgaat is afhankelijk van de coronamaatregelen. In Moerkapelle komt er een boom nabij de Plus met versiering verzorgd door de winkeliersvereniging.

De gemeente Zuidplas faciliteert de plaatsing van een kerstboom op basis van ondernemersinitiatieven. De woordvoerder vervolgt: “Als er geen ondernemers zijn die bijvoorbeeld ook iets gezamenlijk willen doen ter verhoging van de decembersfeer is het voor de gemeente eigenlijk geen issue om dat dan wel te doen.”

Om die reden komt er in Moordrecht geen gemeentelijke kerstboom. In Oud Verlaat vindt nog wel een ‘zoektocht’ plaats naar initiatiefnemers.

Meer berichten