Afbeelding
Foto: Manfred Richter

Meer ruimte voor groen en parkeren in ’t Lage-plan

Algemeen 400 keer gelezen

Moordrecht – De nieuwe wijk die moet komen op het huidige terrein van VV Moordrecht op ’t Lage, krijgt aanzienlijk meer groen en parkeerplaatsen dan in het eerste gepresenteerde plan in 2018.

Vooral het aantal parkeerplaatsen is flink: bijna tweehonderd. Dat is inclusief parkeerplekken op eigen grond. Volgens de gemeente is dat het gevolg van de huidige parkeernorm, waarbij ook voor sociale huur twee plaatsen voor één woning worden gerekend. “We kijken voor de parkeerplaatsen nog wel naar dubbel gebruik”, aldus stedenbouwkundige Serge Vonk.

Er komen onder meer 26 huurappartementen en tien rijtjeswoningen in de sociale sector. Om het plan financieel haalbaar te maken, komen er verder eengezinswoningen vanaf 350.000 en 400.000 euro en woningen uit de hogere prijsklassen. 

In het plan zitten nu vijf twee-onder-een kapwoningen, maar dat kan volgens Frans Vink van Vink Ontwikkeling nog veranderen. Deze woningen komen aan de zijde van de Vierde Tochtweg te liggen en krijgen daar hun eigen ontsluiting.

Omwonenden hebben vooral moeite met het appartementencomplex. Bewoners van de aangrenzende Nicolaas Beetslaan vinden dat zij een kolos (vier woonlagen) voor hun neus krijgen. Er wordt nog gekeken of er met het complex geschoven kan worden, maar volgens de gemeente is het plan zonder de appartementen niet haalbaar. Het project is verbonden met dat van de herstructurering van de vijftigerjarenbuurt. Bewoners moeten op ’t Lage nieuw dan wel tijdelijk onderdak krijgen.

De bouw staat gepland voor het eerste of tweede kwartaal van 2022. VV Moordrecht verhuist eind volgend jaar naar sportpark ‘t Ambacht.