Wake bij vier naaldbomen: ‘Niet te geloven dat er sprake is van acuut gevaar’
Logo hartvanzuidplas.nl
<p>De buurtbewoners maandagochtend bij de bomen. Van de kant van de gemeente was op de redactie dinsdagmiddag nog geen reactie binnen.</p>

De buurtbewoners maandagochtend bij de bomen. Van de kant van de gemeente was op de redactie dinsdagmiddag nog geen reactie binnen.

(Foto: pr)

Wake bij vier naaldbomen: ‘Niet te geloven dat er sprake is van acuut gevaar’

  •   keer gelezen

Zevenhuizen - Bewoners van de Zevenhuizense Boslaan hebben maandagochtend in alle vroegte gepost bij vier naaldbomen aan een parkeerterrein achter de Lange Zijde. Na, volgens de actievoerders, tegenstrijdige berichten over de noodzaak van kap, hadden zij op vrijdagmiddag een brief in de bus gekregen waarin de gemeente aankondigde dat de bomen direct na het weekend om veiligheidsredenen zouden worden gekapt.

Maandagochtend bleek dat de gemeente zondagavond rond 23.00 uur toch nog had gecommuniceerd dat de kap werd uitgesteld in afwachting van een deskundigenrapport. Bewoner Kees Nooteboom noemt het een goede zaak dat de kap is uitgesteld, maar stelt dat de indruk is gewekt dat dat rapport er eerder al was. Namens tenminste tien huishoudens heeft hij inmiddels schriftelijk bezwaar aangetekend bij de gemeente.

Bij de eerste fase (omgeving Lange Zijde) van de herinrichting van de wijk is het betreffende parkje al opgeknapt, stelt Nooteboom. “In die voorfase had de gemeente al aangegeven dat zij alle bomen wilde kappen uit oogpunt van leeftijd en onderhoud (kosten). Door buurtbewoners is toen bezwaar gemaakt, waarbij de gemeente het plan heeft aangepast waardoor de bomengroep behouden bleef.”

Door verschillende ambtenaren zou gezegd zijn dat de betreffende vier naaldbomen gezond waren en nog een jaar of tien mee zouden kunnen. “Met dit verhaal in het achterhoofd is het niet te geloven dat er nu opeens sprake zou zijn van een acuut gevaarlijke situatie, waardoor de bomen alsnog om moeten.”

Meer berichten