Zo stonden de kerstbomen er vorig jaar bij, rondom de kerk in Moordrecht.
Zo stonden de kerstbomen er vorig jaar bij, rondom de kerk in Moordrecht. Foto: ACM Assurantiën en Hypotheken

Wel kerstbomen in Moordrecht maar zonder steun van gemeente Zuidplas

Algemeen 353 keer gelezen

Regio – In Moordrecht worden op 5 december kerstbomen geplaatst op het Kerkplein. In tegenstelling tot een bericht vorige week op Hart van Zuidplas worden in het Zuidplasdorp wel degelijk kerstbomen geplaatst, zeven in totaal.

De bomen, van elk ongeveer twee meter, worden geregeld op kosten van Stichting Activiteiten Moordrecht, gesponsord door plaatselijke ondernemers en winkeliers. De stichting organiseert normaal gesproken ook de kerstmarkt in Moordrecht, maar deze gaat dit jaar vanwege corona niet door.

In Moerkapelle, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen worden wel grote kerstbomen geplaatst. Hier financiert gemeente Zuidplas de boom en plaatsing. Een woordvoerder: "Als we het hebben over kerstbomen die in samenwerking met de gemeente worden geplaatst, hebben we het over bomen van circa acht tot negen meter hoog. Daarvoor is in Moordrecht geen betrokken partner gevonden.”

Lokaal initiatief
De gemeente is wel enthousiast dat er in Moordrecht lokale initiatieven lopen om het dorpscentrum in kerstsfeer te hullen, net zoals dat op veel andere plekken in de gemeente gebeurt. "Gelukkig zijn er veel bewonersinitiatieven in deze donkere maanden om het wat gezelliger te maken, en daar hoeft de gemeente lang niet altijd voor te zorgen.”

De gemeente maakt wel eens een uitzondering. Dit jaar is dat gebeurd in het Koningskwartier in Zevenhuizen. Initiatiefnemers hier hebben de gemeente benaderd voor het plaatsen van kerstbomen, ter verhoging van de sfeer en feestvreugde. 

De woordvoerder: "Dit verzoek heeft de gemeente gehonoreerd: er zijn vier kerstbomen van circa drie meter extra besteld, bij de bestelling van de grote kerstboom voor het centrum van Zevenhuizen. Dit doet de gemeente eenmalig als ondersteuning van het prima initiatief om de saamhorigheid in deze nieuwe wijk extra te illustreren tijdens de coronacrisis.” 

In de nieuwbouwwijk is er ook al op grote schaal verlichting aangebracht aan de gevels. Zie hierover ook onze instagrampost hieronder.