Rekening onderzoek naar seksaffaire Zuidplas duizenden euro’s duurder
Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: archief
Seksaffaire gemeentehuis

Rekening onderzoek naar seksaffaire Zuidplas duizenden euro’s duurder

  •   keer gelezen

Zuidplas - Het onderzoek na de seksaffaire op het gemeentehuis in Nieuwerkerk heeft duizenden euro’s meer gekost dan aanvankelijk bekend is gemaakt. Dit blijkt uit antwoorden van het college op vragen van de SP.

25.663,11 euro; dat is de rekening die de gemeente heeft voldaan, nadat ze een onafhankelijk bureau inschakelde om onderzoek te doen naar het seksincident. Ook heeft de gemeente 769 euro moeten betalen voor de huur van een ruimte bij Van der Valk in Nieuwerkerk. SP-raadslid Serena Rodenburg stelde in november aanvullende vragen aan het college, nadat bekend werd dat de uitkomsten van het onderzoek niet openbaar zouden worden gemaakt. 

Volgens het college is ‘alle voorhanden zijnde’ informatie bekeken. Zo zijn er tientallen uren videobeelden en gegevens op zakelijke telefoons bekeken. Ook zijn verschillende gesprekken met betrokkenen voorbereid en gevoerd. Zo moest in kaart worden gebracht wat er zich precies heeft afgespeeld. 

Omdat het dossier is afgerond worden er verder geen kosten meer gemaakt, beantwoordt het college verder. 

De affaire kwam aan het licht toen er filmpjes op het internet verschenen waarop meerdere mensen te zien waren die seksuele handelingen leken uit te voeren, vanachter het raam op het gemeentehuis. Hierna werden meteen twee boa’s op non-actief gesteld, van een derde medewerker is niet bekendgemaakt op welke afdeling deze persoon werkte. Ze hebben later alle drie zelf ontslag genomen. Dat was nog voor het onderzoek was afgerond. 

Meer berichten