Daan vindt dat iedereen recht op goede zorg heeft.
Daan vindt dat iedereen recht op goede zorg heeft. Foto: pr

Daan (11) wandelt voor arme kindjes die zorg nodig hebben

Human Interest 700 keer gelezen

Moerkapelle - De 11-jarige Daan van Straten uit Moerkapelle houdt een sponsorloop voor kindjes in arme landen. Dit doet hij naar eigen zeggen omdat hij zelf een hersentumor heeft gehad en weet hoe belangrijk het is om goede zorg te krijgen. Het plan is om vanaf maandag 28 december zeven dagen lang zeker vijf kilometer te lopen. 

Hij heeft al wat geld opgebracht: maandagochtend stond de teller op zo’n 4500 euro. De opbrengst is Mercy Ships, een organisatie die ziekenhuisschepen inzet op plekken waar die nodig zijn. 

Daan heeft zelf vier jaar geleden een hersentumor gehad. Hij zegt daar zelf over: “Na twee operaties en zes weken bestralingen ben ik gelukkig nu weer een stuk beter. En nu ga ik een sponsorloop houden omdat ook de kinderen in arme landen recht hebben op goede medische zorg.”

Hij zegt verder: “Elke dag vanaf maandag 28 december tot en met zondag 3 januari loop ik minstens 5 kilometer over het strand van Ouddorp als ik daar op vakantie ben. Gelukkig is het betalingssysteem niet in lock-down en hoop ik dat u mij sponsort.”