Afbeelding
Foto: 112hm.nl

ME nodig bij blussen vreugdevuur in Moerkapelle

Politie 1.460 keer gelezen

Zuidplas - Ondanks afspraken tussen de gemeente en een groep jongeren in Moerkapelle, moest de ME er tijdens de jaarwisseling in het dorp opnieuw aan te pas komen. Een ándere, grote groep jongeren stichtte een vreugdevuur op de kruising van de Akkerweg en de Herenweg, dat de brandweer onder begeleiding van de ME heeft moeten blussen. Twee jaar geleden werd de ME tijdens oud en nieuw ook ingezet in Moerkapelle.

In heel Zuidplas was volgens de gemeente een wisselend beeld te zien bij de jaarwisseling. Het grootste deel van de inwoners hield zich aan de maatregelen en heeft de jaarwisseling thuis gevierd. Ondanks het landelijk vuurwerkverbod is er toch het nodige vuurwerk afgestoken, maar minder dan in andere jaren. Op verschillende plekken in Zuidplas is vuurwerkschade ontstaan. De komende dagen wordt dit geïnventariseerd.

In Dorrestein, waar vorig jaar veel schade en overlast was, is het rustig gebleven. In Moordrecht hebben jongeren in de vooravond voor vuurwerkoverlast gezorgd. Bushokjes, verkeersborden en brievenbussen werden vernield. De politie heeft de jongeren uiteen gejaagd. Later op de avond bleef het relatief rustig. In Zevenhuizen heeft de brandweer een vuurtje moeten blussen.

Burgemeester Han Weber: “Ik ben redelijk tevreden over de wijze waarop de jaarwisseling in Zuidplas is gevierd. Aan de oproep thuis te blijven heeft het overgrote deel van de inwoners zich gehouden. Toch ben ik teleurgesteld over het feit dat een andere, grote groep jongeren in Moerkapelle de gemaakte afspraken en regels hebben geschonden. Denk voortaan na en denk niet alleen aan jezelf.”