Burgemeester Weber spreekt Ambonwijk toe
Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Pixabay

Burgemeester Weber spreekt Ambonwijk toe

  •   keer gelezen

Moordrecht - “Beste bewoners van de Ambonwijk, ik maak me zorgen om u”, heeft burgemeester Han Weber afgelopen weekend in een openbare videoboodschap op YouTube laten weten. Het aantal coronabesmettingen in de Moordrechtse Molukse wijk is volgens hem hoog. De besmettingen hebben ook geleid tot sterfgevallen.

Weber condoleert de betrokkenen. Hij zegt het verdriet niet te kunnen wegnemen, maar wel te kunnen helpen om iets te doen aan de oplopende besmettingen. 

Hij roept de inwoners op om meer afstand van elkaar te houden, de handen vaak en goed te wassen, een mondkapje te dragen in publieke ruimtes, zich te laten testen en thuis te blijven bij klachten. “Ik vraag u om elkaar niet of zo min mogelijk te ontmoeten”, zegt hij ook.

Hij toont er begrip voor dat dit als moeilijk wordt ervaren en refereert aan het feit dat de Ambonwijk dit jaar zestig jaar bestaat. “Dat zouden we graag met elkaar willen vieren.”

De totaalcijfers van GGD Hollands Midden lieten afgelopen week zien dat er in Zuidplas minder aangetoonde besmettingen bij kwamen dan de week daarvoor (204 in week 1, 143 in week 2). Het aantal mensen dat werd getest, daalde van 828 in week 1 naar 766 in week 2. De GGD meldde 3 overlijdens en 6 ziekenhuisopnames.

De Britse variant van het coronavirus is in de regio nog niet aangetroffen. 

Meer berichten