Nieuw clubhuis VV Moordrecht duurder
Logo hartvanzuidplas.nl
<p>De grond wordt bouwrijp gemaakt bij VV Moordrecht.</p>

De grond wordt bouwrijp gemaakt bij VV Moordrecht.

(Foto: archief)

Nieuw clubhuis VV Moordrecht duurder

  •   keer gelezen

Moordrecht - Voetbalvereniging Moordrecht heeft de gemeente gevraagd om een extra bijdrage voor de bouw van het nieuwe clubhuis. De reden daarvoor is dat de aanbesteding heeft geresulteerd in een volgens het college ‘aanzienlijk hoger aanbestedingsbedrag’ dan waar eerst van werd uitgegaan. 

Half december besteedde VV Moordrecht de realisatie van het clubgebouw op sportpark ‘t Ambacht aan. Een week later berichtte zij de gemeente dat het beschikbare budget niet voldoende is.

De gemeente is nu met de voetbalvereniging in gesprek over deze situatie, de gevolgen voor het bouwproces en voor de achterblijvende voetbalaccomodatie op sportcomplex ‘t Lage en over mogelijke scenario’s om dit gezamenlijk op te lossen. 

Duidelijk is ook - zo blijkt uit de informatienota aan de gemeenteraad - dat het college geen vertraging wil oplopen bij de verplaatsing van de vereniging, de geplande woningbouw op ‘t Lage en de reconstructie van de vijftigerjarenwijk.

VV Moordrecht en de gemeente bereikten volgens het college in mei vorig jaar - na onderzoek naar de financiële haalbaarheid - overeenstemming over de verhuizing van de club van ‘t Lage naar het nieuwe sportpark ‘t Ambacht. Overeengekomen werd dat VV Moordrecht zelf het clubgebouw zou voorbereiden en realiseren.

Meer berichten