Openbaarheid over Vijfde Dorp komt opnieuw later
Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Dit moet helemaal vol komen te staan met huizen.</p>

Dit moet helemaal vol komen te staan met huizen.

(Foto: archief)
Vijfde Dorp

Openbaarheid over Vijfde Dorp komt opnieuw later

  •   keer gelezen

Zuidplas - De openbaarmaking van het masterplan voor het middengebied van de Zuidplaspolder - waar het Vijfde Dorp moet worden gebouwd - is opnieuw vooruitgeschoven. Het wachten is nog steeds op de afronding van onderzoeken en gesprekken met strategische partners. Het plan kan op zijn vroegst in april naar buiten worden gebracht, zo heeft het college de gemeenteraad laten weten.

De raad zou op 2 maart voor het eerst in de openbaarheid over de plannen voor het nieuwe dorp praten. Die datum wordt niet gehaald. Zowel de onderzoeken als de gesprekken met partners zijn volgens het college beïnvloed door de gevolgen van de coronacrisis. Bovendien, zo wordt benadrukt, ‘is zorgvuldigheid in de gesprekken van belang om te komen tot een gedegen besluit’.

In eerste instantie stond besluitvorming gepland voor mei vorig jaar. Het besluit werd doorgeschoven naar december en daarna naar maart. De gemeenteraad is tussentijds onder geheimhouding geïnformeerd over de stand van zaken in januari 2020 en november 2020.

Meer berichten