In 2019 werd de onveilige situatie van de Noordelijke Dwarsweg al onderkend door de gemeente.
In 2019 werd de onveilige situatie van de Noordelijke Dwarsweg al onderkend door de gemeente. Foto: Silvia Markus

Teleurstelling over uitblijven aanpak onveilige weg

Algemeen 435 keer gelezen

Zevenhuizen - Inwoners van nieuwbouwwijk Zevenrozenhof zijn teleurgesteld dat onveilige punten op de Noordelijke Dwarsweg in Zevenhuizen nog steeds niet zijn aangepakt. De gemeente zou in 2019 de eerste verbetering uitvoeren.

In dat jaar werd een motie over de onveilige weg ‘direct opgepakt’. Een zestal maatregelen werd aangekondigd. De eerste paar punten zouden later dat jaar worden uitgevoerd, waaronder het aanbrengen van rode fietssuggestiestroken binnen de bebouwde kom, bromfietsers deels van het fietspad afhalen en de fietsoversteken optimaliseren.

Carola Degeling en Danny de Raad, namens een aantal inwoners van Zevenrozenhof: “Vervolgens werd alles naar 2020 uitgesteld vanwege de slechte staat van de Noordelijke Dwarsweg, waarmee men de weg dan in z’n geheel zou aanpakken.” 

Logisch, vinden ze, maar begin februari 2021 is er nog niks gerealiseerd. “Nog steeds wordt er veel te hard gereden en is het wachten tot het echt een keer fout gaat… iets dat wij als bewoners niet mee willen maken.” 

Eind vorig jaar diende PvdA/GroenLinks vragen in over de onveilige Noordelijke Dwarsweg. Het college antwoordde dat onderhoud voor het deel buiten de bebouwde kom over een jaar op de planning staat. Degeling: “Het zal toch niet zo zijn dat alles nu uitgesteld wordt naar 2022.”