De Jumbo in Zevenhuizen is de enige supermarkt in het dorp.
De Jumbo in Zevenhuizen is de enige supermarkt in het dorp. Foto: Google Streetview

VVD de boer op met ‘supermarktenquête’

Algemeen 402 keer gelezen

Zevenhuizen - Ruim 750 Zevenhuizense huishoudens hebben afgelopen weekend een vragenlijst van de VVD-fractie ingevuld over hun winkelgedrag en het winkelaanbod in Zevenhuizen. Aanleiding voor de enquête is de wens om een tweede supermarkt naar Zevenhuizen te krijgen. De provincie staat dit vooralsnog niet toe.

Tot 2004 had Zevenhuizen twee supermarkten, beide gevestigd in de Dorpsstraat. Volgens de VVD-fractie ontstaat er met de bouw van het Koningskwartier ruimte voor meer winkelvoorzieningen in Zevenhuizen.

De provincie stelt dat er geen nieuwe koopstromen gecreëerd mogen worden, en nieuwe winkelvoorzieningen alleen goedkeuring kunnen krijgen binnen de bestaande koopstroom: de Dorpsstraat. Eerdere stappen richting een tweede supermarkt in het centrum, hebben nog nergens toe geleid. 

De VVD vindt dat er meer geschikte locaties in Zevenhuizen zijn, zoals het Nijverheidscentrum. De fractie zegt te willen dat de provincie zich minder bemoeit met het grondgebied van Zuidplas en treft voorbereidingen voor een initiatiefvoorstel. 

De enquête kan op haar website worden ingevuld.