Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Woningen aan de Valkendaal in Nieuwerkerk.</p>

Woningen aan de Valkendaal in Nieuwerkerk.

(Foto: archief)

Vestia: ‘Verzakking aan Valkendaal wordt snel hersteld’

  •   keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Met jassen en handschoenen aan en dekens over zich heen zaten bewoners van de Valkendaal vorige maand in hun huiskamer omdat hun verwarming niet werkte. Met de bewoners vreest de fractie van de SP dat de leidingen bij de Valkendaal kapot zijn, wat zou resulteren in lege ketels, koude huizen en weggespoeld zand.

Verhuurder Vestia zegt dat de installatie, nadat een bewoner zich met een fotocollage van ingepakte buren meldde, direct is gecontroleerd en bijgevuld en dat sindsdien geen klachten meer zijn ontvangen.

Een woordvoerder van Vestia heeft ook foto’s gezien van verzakte tegels en stelde maandag: “Er is geen sprake van een sinkhole (waar de SP over rept, red.), maar van een verzakking (door de grond die inklinkt). De wijkaannemer herstelt deze verzakking zo snel mogelijk. Ook de riolering en de hemelwaterafvoer worden dan gecontroleerd. Eventuele defecten worden aangepakt.”

Twee jaar
De bewoners van de Valkendaal trekken al ruim twee jaar bij woningcorporatie Vestia aan de bel over de slechte staat van onderhoud van het complex waarin zij wonen. Volgens de SP gaat het onder andere ook om gladde galerijvloeren.

De SP maakt zich vooral zorgen over de verzakkingen. “Vorig jaar bleken bewoners van bijvoorbeeld ouderenwooncentrum Dianthus torenhoge eindafrekeningen te krijgen, omdat door kapot leidingwerk het warme water onder de keldervloer stroomde. We vrezen dat de leidingen hier ook kapot zijn.”

Ook zijn er klachten over hangjeugd. Die zijn Vestia bekend, aldus de woordvoerder. “Dit is in de huidige tijd een probleem dat helaas niet alleen in dit complex speelt en dat vervelend is. Hierover is contact met de politie en de gemeente, die hier ook hun inspanningen voor leveren.”

Meer berichten