Logo hartvanzuidplas.nl
Tips die via MMA binnenkomen, worden nu ook met Zuidplas gedeeld.
Tips die via MMA binnenkomen, worden nu ook met Zuidplas gedeeld. (Foto: Meld Misdaad Anoniem)

Anonieme tips nu ook direct naar gemeente

  •   keer gelezen

Zuidplas - Informatie van anonieme tipgevers over bijvoorbeeld hennepteelt, fraude en onverklaarbaar vermogen, komt voortaan rechtstreeks bij de gemeente terecht. Tot nu toe kwamen de meldingen eerst alleen bij politie en justitie terecht. Burgemeester Han Weber noemt de aansluiting van Zuidplas bij Meld Misdaad Anoniem (MMA) ‘een stap voorwaarts in de aanpak van criminaliteit en fraude’. 

Zuidplas is sinds 1 maart aangesloten, net als andere gemeenten in de regio, waaronder Waddinxveen en Gouda. MMA is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. 

Doordat de gemeente is aangesloten bij MMA, ontvangt zij voortaan ook zelf de informatie van de anonieme tipgever. Die informatie kan aanleiding zijn scherper bepaalde ontwikkelingen in de gaten te houden of verbanden te leggen. Gemeente, politie en justitie verwachten zo de gezamenlijke aanpak van ondermijnende criminaliteit te versterken.

Burgemeester Han Weber roept iedere inwoner die een melding wil doen maar anoniem wil blijven, op om contact op te nemen met het meldpunt via 0800-7000. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. 

Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving.

Meer berichten