Het Posthuis in Moordrecht stond jarenlang te verpauperen, maar heeft inmiddels een nieuwe eigenaar die er appartementen in wil maken.
Het Posthuis in Moordrecht stond jarenlang te verpauperen, maar heeft inmiddels een nieuwe eigenaar die er appartementen in wil maken. Foto: archief

ChristenUnie/SGP wil dat college ‘inbreilocaties’ zoekt

Algemeen 254 keer gelezen

Zuidplas – De gemeente moet actief op zoek naar mogelijke locaties voor woningbouw in verstedelijkt gebied. Die oproep deed de fractie van ChristenUnie/SGP vorige week in de gemeenteraad.

Erik van Leeuwen

Volgens fractievoorzitter Cock van der Spek liggen er kansen voor deze zogenoemde ‘inbreilocaties’. “Wij pleiten er niet voor om alles maar rücksichtslos vol te bouwen, maar wel om goed te kijken naar potentiële plekken waar gebouwd kan worden.”

Wethouder Jan Hordijk gaf in de gemeenteraadsvergadering van 2 maart een korte update over ontwikkelingen van inbreilocaties. Zo vertelde hij dat de gemeente met Woonpartners Midden-Holland in overleg is met bewoners van de Kamerlingh Onnesstraat over de Tweemaster-locatie. 

Het plan is om er appartementen te realiseren voor de sociale huursector. “Het gaat om 44 wooneenheden. We zijn goed in gesprek. We staan niet meer met de hoofden tegen elkaar. Dat wil niet zeggen dat we het eens zijn over alle zaken, maar er heerst duidelijk wel een andere vibe.”

Het Posthuis
In Moordrecht hoopt Hordijk snel een overleg met omwonenden van het voormalige restaurant Het Posthuis in te kunnen plannen om hen in te lichten over de ontwikkelingen. “De nieuwe eigenaar is voorspoedig aan de gang. Hij heeft een ontwerp ingediend. Op ons verzoek wordt dat aangepast. Gezien het belang van de eigenaar verwachten we dat een nieuw ontwerp er snel is.”

Het is de bedoeling dat op de locatie van het vervallen pand appartementen worden gerealiseerd. “De plek maakt het ingewikkeld. Je hebt te maken met een dijklichaam en alles moet gebeuren in een betrekkelijk kleine ruimte.”

Bij inbreilocaties horen vaak lange procedures. Hordijk: “Je kunt nog zo goed in gesprek zijn met de omgeving, er is altijd wel een buurman die het plan niks vindt. Iedereen heeft echter het recht om bezwaar te maken.”