Ludrich Inocente (rechts) speelt dit seizoen sterk als middenaanvaller.
Ludrich Inocente (rechts) speelt dit seizoen sterk als middenaanvaller. Foto: Erik van Leeuwen

RECO ZVH op zoek naar ‘constante’ zeven

Sport 188 keer gelezen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – RECO ZVH heeft het percentage winstpartijen ook bij de start van de ‘degradatiepoule’ niet verder kunnen opkrikken. Zeven dagen na de 3-0 winst op SSS ging de ploeg tegen dezelfde formatie onderuit. In Barneveld werd het 3-1.

Daardoor wacht ZVH nog steeds op de eerste uitoverwinning deze competitie. Alle vijf de duels buitenhuis eindigden tot nu toe in een nederlaag. “Het moreel goed houden is best lastig als de resultaten zo tegenvallen”, zei trainer/coach Kristian van der Wel na afloop van de nederlaag bij SSS. 

“We weten ook waaraan het ligt: onszelf. We slagen er nog niet in het optimale uit ons spel te halen. Het is zeker niet dat we slecht of dramatisch spelen, maar het maximale halen we er niet uit. Het schommelt tussen de vijf en de zeven. Die zeven is prima, maar die moeten we wel constant halen.”

Door de nederlaag bij SSS zag ZVH de achterstand op nummer één, Taurus, oplopen tot zeven punten. Door de negende plaats in de reguliere competitie startte de Zevenhuizense equipe maar met één bonuspunt aan de degradatiepoule, waaruit, in tegenstelling tot wat de naam suggereert, geen clubs degraderen. 

Cruciaal
Ondanks dat vindt Van der Wel het belangrijk om zo hoog mogelijk te eindigen. “We willen ons als team verder ontwikkelen en daar horen ook goede resultaten bij. Zowel als team als individu zijn we op dit moment nog te wisselvallig. Daar moeten we aan werken. De verschillen in deze poule zijn klein. Ook tegen SSS had het zomaar onze kant kunnen uitvallen. De eerste set was cruciaal. Vorige week wonnen we die net aan, nu sloeg de balans naar de kant van SSS. Vierde set zelfde verhaal. We kwamen met 17-13 voor. Vervolgens kwamen we achter, maar knokten we ons terug tot 23-23. Een paar punten zijn dan beslissend.”

Zaterdag ontvangt ZVH in Swanla zonder supporters - de wedstrijd is via livestream te bekijken - het talententeam. Op 2 april spelen de Zevenhuizenaren, ook in Swanla, voor de kwartfinales van de beker tegen Dynamo.