Corona heeft geen invloed op het aantal inschrijvingen voor de tenniscompetitie, die in mei van start moet gaan.
Corona heeft geen invloed op het aantal inschrijvingen voor de tenniscompetitie, die in mei van start moet gaan. Foto: archief

Competitie blijft in trek bij tennisclubs in Zuidplas

Sport 177 keer gelezen

TENNIS
Zuidplas - Het coronavirus heeft geen invloed op het aantal inschrijvingen voor de tenniscompetitie, die in mei van start moet gaan. De Zuidplasclubs zien de belangstelling groeien of minimaal gelijk blijven.

Door Erik van Leeuwen

De competitie is het belangrijkste deel van het seizoen voor de tennisclubs. Zeven weken op rij wordt er door teams op een vaste speeldag, vrijdag, zaterdag of zondag, gespeeld. Vorig jaar moest de voorjaarscompetitie naar het najaar worden geschoven vanwege de eerste lockdown.

Ook nu is het de vraag of de competitie voor de zomer gespeeld kan worden. De tennisbond heeft al wel besloten om de start met een maand uit te stellen, van de eerste week in april naar de eerste week in mei. Het slechte vooruitzicht heeft de leden van de vier Zuidplasclubs niet afgeschrikt.

Bij TC Zevenhuizen is zelfs een recordaantal teams ingeschreven: 21. Vorig jaar waren dat er zeventien, in 2019 vijftien. Bij TV Moordrecht is het aantal teams gelijk gebleven.

“Wij hebben net als andere jaren weer een volle bak”, zegt voorzitter Hans Schrijver van TC Nieuwerkerk. “Je merkt dat iedereen verlangt om weer te kunnen spelen. Onze leden zijn enthousiast. Daarom hoop ik van harte dat we ook echt de baan op kunnen.”

Gezelligheidssport
Schrijver betwijfelt of dat enthousiasme er nog is, als het terras niet open mag. “Tennis is een gezelligheidssport. Je speelt in een team. Je speelt je partij en kijkt vanaf het terras onder het genot van een drankje en iets te eten toe. Als dat er niet is, ben ik bang dat er een aantal teams afhaakt.”

Hij heeft geen idee of het spelen van competitie vanaf mei een realistisch streven is. “Alles zal afhangen van het aantal besmettingen en opnames in het ziekenhuis.” De competitie een paar weken later laten beginnen is moeilijk. “Je zit met de zomervakantie.”

TC Nieuwerkerk moet sowieso op zoek naar een nieuwe datum voor het open toernooi. “Dat begint elk jaar in het eerste weekend na de competitie, in juni. Er staat nu nog competitie op het programma. We moeten kijken wanneer er een plekje op de agenda is.”

Het is de bedoeling dat ook de eredivisie in mei begint. Bij TCN is Patrick Speelman, die in het tweede speelde, maar eerder al op het hoogste niveau actief was bij Spijkenisse, toegevoegd aan de ploeg. Ook de Duitse Peter Torebko staat op de spelerslijst. 

Schrijver: “Hij kan net wat extra’s brengen in de play-offs. Lewabo (vorig jaar landskampioen, red.) heeft een zeer sterke ploeg.”