Marco Slob en Bart van Grieken werken aan het fundament voor de kooi.
Marco Slob en Bart van Grieken werken aan het fundament voor de kooi. Foto: Erik van Leeuwen

IJsselvogels heeft zijn terras, nu nog gasten

Sport 618 keer gelezen

KORFBAL
Moordrecht – Van korfbalvereniging IJsselvogels mag de zon gaan schijnen, nu de oplevering van een nieuw plein op het complex van de club aanstaande is. ‘Grijs’ wordt ingeruild voor gezellig. “We hopen dat we snel gasten mogen ontvangen.”

Erik van Leeuwen

Marco Slob, die een korte rondleiding geeft, trekt een vies gezicht als hij over het oude terras praat. “Eén grote grijze massa. Steen. Dan weet je het wel”; met deze woorden maakt hij duidelijk dat het hard nodig was het plein voor de kantine aan te pakken. 

Er was één probleempje: ook IJsselvogels is door corona zwaar getroffen. Niet dat de Moordrechtse korfballers drankorgels zijn, maar elke maand dat de deur op slot is, de bierpomp buiten werking en de koelkast niet gevuld met de Spa blauw en Aa-drink, kost dat de club honderden euro’s. Met andere woorden: een plan bedenken is leuk, maar hoe dat plan te financieren.

“IJsselvogels zou IJsselvogels niet zijn als we deze uitdaging niet zouden aangaan”, zegt Slob. Hij bedacht met het bestuur en de pr-commissie, waar hij lid van is, een crowdfunding. “Vijftig procent wilden we binnenhalen met sponsors, vijftig procent via onze leden, die vierkante meters konden kopen.” In een kleine twee maanden tijd was negentig procent van het benodigde geld gevonden.

“We hebben een enorm trouwe achterban”, zegt Slob trots. “In 2013 hebben we onze velden moeten aanpassen aan de nieuwe afmetingen. Er moesten lijnen in de velden worden gefreesd. Vijftienduizend euro. Dat konden we zelf niet betalen. Ook toen stonden onze sponsors klaar.”

Het nieuwe voorplein bestaat straks uit drie delen. Zo komen er twee speelveldjes met kunstgras. Eén krijgt een hek en wordt een soort kooi, waar de vroege vogels - de jongste talenten van IJsselvogels in de leeftijd van drie tot en met vijf jaar - in toom gehouden kunnen worden. 

Het nieuwe terras moet supporters en spelers trekken en vooral houden. “Het wordt een stuk gezelliger allemaal. We rekenen er ook op dat we meer kantineomzet gaan draaien.”