Een hachelijk moment in het doelgebied van de zaterdag 7 in de wedstrijd met zaterdag 3.(tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Een hachelijk moment in het doelgebied van de zaterdag 7 in de wedstrijd met zaterdag 3.(tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Nieuwerkerk-senioren in de rij om te trainen

Sport 326 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nu het ook voor de senioren tot 27 jaar weer is toegestaan in teamverband te voetballen, is het bij Nieuwerkerk alle dagen volle bak. “Iedereen is door het dolle”, zegt Remco Verkuil, wedstrijdsecretaris van de senioren.

‘Sluiten!’, ‘zestien!’. Het zijn twee termen die een geheel andere betekenis hebben als ze niet op het voetbalveld worden geroepen. De keeper van de zaterdag 7 van Nieuwerkerk is het jargon niet vergeten als hij commando’s geeft aan zijn team, dat de strijd aangaat met de zaterdag 3 van de club. 

“Heerlijk, hé”, reageert Remco Verkuil, die op sportpark Dorrestein een rondje langs de velden loopt. Op drie velden wordt gespeeld voor de onderlinge competitie. Het is de derde speeldag. Seniorenteams, die uit voornamelijk jongvolwassen bestaan, doen er maar wat graag aan mee. 

“Ook de JO19-2 doet mee. We hebben een poule van zes teams. Hierna hebben we nog twee speeldagen. Afhankelijk van wat er dan kan kijken we wat we verder gaan doen. Hopelijk kunnen dan ook andere teams met spelers van boven de 26 jaar aansluiten.”

Sinds de versoepelingen wordt weer volop gebruik gemaakt van het terrein door de senioren. “Het is dringen”, zegt bestuurslid Rob van den Berg. “Dat komt ook door de avondklok. De laatste training moet om half negen afgelopen zijn dus alle teams laten trainen lukt niet. Vandaar dat we in het weekend de senioren de ruimte geven.” 

En die maken daar gretig gebruik van. “Er zijn teams die op zaterdag trainen, maar ook vandaag is het volle bak”, vertelt Verkuil. “Zondag 3 is er met twaalf man. Dat was vroeger ondenkbaar. Voor die gasten is het een soort reünie. Die hebben elkaar vijf maanden niet gezien.”

Nieuwerkerk heeft zeven seniorenteams op zaterdag, op zondag zijn dat er twee meer. Volgend seizoen stromen vier elftallen door vanuit de jeugd. Drie gaan spelen op zaterdag. “Dat wordt puzzelen, maar we willen elk team bij de club houden. De spelers hebben nu al zo lang niks gedaan dat we hebben gezegd dat we in de zomer open blijven.”