Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Jasmin Sessler/Pixabay

Zuidplas sluit aan bij HogeNood-app

  •   keer gelezen

Zuidplas - In Zuidplas komen voorlopig geen openbare toiletvoorzieningen. De wethouder roept ondernemers en anderen die hun toilet willen openstellen voor publiek wel op om deze aan te melden bij de HogeNood-app. Dat heeft het college laten weten aan de gemeenteraad, die in december een motie over het onderwerp van NEZ, SP en PvdA/GroenLinks aannam.

De gemeente, die contact heeft gezocht met de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) en de organisatie HogeNood, verwacht dat met hun hulp het aanbod van openbare toiletten ‘enorm’ zal groeien.

Voor een jaarlijkse bijdrage van 1500 euro inventariseert HogeNood voor Zuidplas welke toiletten er al beschikbaar zijn in de HogeNood-app en wordt samen met de gemeente in kaart gebracht welke toiletten opengesteld kunnen worden in gebouwen die (semi) in beheer zijn van de gemeente, zoals het gemeentehuis, de bibliotheek of een sporthal.

Campagne
Als al het bestaande aanbod van openbare en opengestelde toiletten vindbaar is in de HogeNood-app, maar het aanbod nog niet voldoende blijkt, dan helpt HogeNood met de juiste aanpak om organisaties te vragen hun toilet beschikbaar te stellen.

De gemeente gaat met een kleine campagne de HogeNood-app promoten bij inwoners. Pas als dit onvoldoende resultaat oplevert, wil de wethouder onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om nieuwe publieke toiletvoorzieningen te realiseren.

Meer berichten